Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanlığından yapılan açıklamada dünü bilen, bugünü anlayan, yarınları tasarlayan gençlerin milletimizin güvencesi olduğuna dikkat çekildi.  

Dünü bilen, bugünü anlayan, yarınları tasarlayan gençler milletimizin güvencesidir 

Açıklamada; "19 Mayıs, ruhumuzu özgürlük ve bağımsızlık ateşiyle tutuşturan inancımızdan aldığımız güçle, emperyalist işgalcilere karşı başlatılan İstiklal Harbi’nin ilk adımının atıldığı tarihî bir gündür. 

Milletimiz, sarsılmaz bir iradeyle, düşman kuvvetlerini, sahip olduğu büyük askeri güce rağmen yenilgiye uğratmış ve vatan topraklarından söküp atmıştır. Bu zafer, hem bir milletin yeniden dirilişinin hem de işgal edilen, sömürgeleştirilen milletlerin örnek alacağı bir destanın ifadesidir. 19 Mayıs, milletimizin, güç birliği yapan emperyalist devletlere karşı, yeni bir canlanış ve şahlanışla tam bağımsız ve özgür olarak yaşama kararlılığının bütün dünyaya fiilî olarak ilan edilmesidir. 

Bugün yılgınlığa düşmeden zorlukların üzerine giden, engellere takılmak yerine onları aşmak için azimle mücadele eden, uzak diyarların ışıltısına kapılmadan ve görece kolay görünen idealize edilmiş dünyasına tamah etmeden, bu toprakların bağımsızlığı, milletin refahı, gönül coğrafyamızın ve dünyamızın selameti için ‘Kim var’ diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan ‘ben varım’ cevabını veren bir gençlik her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. 

İstiklale meftun, istikbal hedefleri olan; okuyan, teknoloji üreten, iyi ahlaklı, bağımsızlığı, özgürlüğü, vatan ve millet sevgisini ilke edinmiş gençlik, bir milletin en büyük güvencesidir. Yerel değerleri kuşanmış, millete aidiyeti yüksek, evrensel ilkeleri kendine ufuk edinmiş, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip bir gençlik, ülkemiz için ufuktaki aydınlık olacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta gençlerimiz olmak üzere, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor; bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verildi.