Yaklaşan 14 Mayıs Genel seçimler öncesi Nevşehir kamuoyunda merak edilen aday adayı olacak mı? sorusuna ilişkin Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı  Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

"Partimizin İl Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan İl Yönetim Kurulu Üyeliği’ne, 24-26. Dönem Milletvekilliğinden Genel Müdürlük ve Bakan Yardımcılığı’na, kısacası bulunduğumuz her konumda şehrimize hizmet ettik.

Sıfatımız ne olursa olsun, her zaman Nevşehir’e ve nerede bulunursa bulunsun bütün Nevşehirlilere hizmet etmeye devam edeceğim.

Bugün itibariyle devletimizin, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ve Bakanımız Vahit KİRİŞCİ’nin emrindeyim.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimlerde Cumhurbaşkanımızın seçimi güçlü bir oy oranıyla tekrardan kazanması, Nevşehir’in yeniden AK Kadrolardan 3 milletvekili ile temsil edilmesi ve hizmet kervanının artarak devam etmesi için elimizden geleni hep birlikte yapacağız.

Bize düşen gayret etmektir. Takdir Allah’ındır." dedi.

 Ebubekir GİZLİGİDER Kimdir?

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCISI

1979 yılında Nevşehir'de doğdu.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

AK Parti Gençlik Kolları Nevşehir İl Başkanlığı ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Nevşehir Barosuna kayıtlı serbest avukat olarak çalıştı.

24. ve 26. Dönem Nevşehir Milletvekili olarak görev yaptı.

Milletvekilliği görevi esnasında Anayasa Komisyonu, Türkiye-Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu.

Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, NATOPA Üyeliği, Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyeliği ile Bangladeş Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini de yürütmüştür.

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü yapmıştır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteyken 7 Nisan 2022 Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

İyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Gizligider, evli ve 2 çocuk babasıdır.