Nevşehir'de 2019 yılında eTwinning projesi yürüterek Ulusal ve Avrupa bazında başarılı olan öğretmenler ve eTwinning okulu olmaya hak kazanan okul öğretmenleri ve okul idaresine Milli Eğitim Bakanlığının göndermiş olduğu kalite etiketleri yapılan törenle öğretmenlere takdim edildi.

Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa'da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz, 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning Faaliyetinin üyesi haline gelmiştir.

eTwinning Türkiye faaliyetleri, Yenilik ve eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülmektedir. eTwinning Faaliyeti'ne üye olduğumuz 2009 yılından bu yana yapılan çalışmaların sonucunda, eTwinning portalına 52.400 okuldan 2427.427 öğretmenimiz kayıt olmuştur.

eTwinning kapsamında gerçekleştirilen projeler, ulusal çapta Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa çapında ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmektedir.

2019 yılı içerisinde, eTwinning faaliyeti kapsamında öğretmenlerimiz toplam 8527 Kalite Etiketi başvurusu gerçekleştirmiş, başvuru yapan öğretmenlerden 4668'i Ulusal Kalite Etiketi, 2267'si ise Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

Ayrıca 2019 yılı içerisinde gerekli kriterleri taşıyan 986 okulumuz eTwinning Okulu Etiketine başvurmuş olup bunlardan 950'si eTwinning Okulu unvanı almaya hak kazanmıştır.

Bu kapsamda İlimiz Nevşehir'den 44 öğretmenimiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yürüttükleri 147 proje ile Kalite etiketi almaya hak kazanmışlardır.

Ayrıca 2017 yılında 44 ülkede uygulanmaya başlanan eTwinning okulu uygulaması kapsamında İlimizde 9 okul eTwinning okulu unvanı almaya hak kazanmıştır.

Düzenlenen eTwinning kalite etiketi töreninde ödüller Nevşehir Valisi İnci SEZER BECEL, Vali Yardımcısı Kağan Mekan ÇEVİREN ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR tarafından takdim edildi.

Öğrencilerini zenginleştiren, okullarını hem Avrupa'da hem de Türkiye'de marka haline getiren, dönüştüren, yenilikçi, ilimizin ve okulunun adını uluslararası platformlarda duyuran değerli idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize bu başarıdan ötürü teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.