TÜGVA Nevşehir ve NEVÜ iş birliğiyle şehre yeni bir soluk getiren "İhtisas Akademi", ilk dersinde Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in "Kültürel İktidar" konulu sunumuyla açılışını gerçekleştirdi.

"Kültürel İktidar" İlk Adım Oldu
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile imzalanan özel protokol çerçevesinde hayata geçirilen proje, akademik derinliği sosyal motivasyonla birleştiriyor. Programın açılış dersini veren NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin; gençlere kültürel mirasın korunması ve modern dünyada yerli-milli duruşun önemi üzerine ufuk açıcı bilgiler aktardı.

Muhammed Furkan Nalçacıoğlu: "Bu Sadece Bir Başlangıç"
Programda konuşan TÜGVA Nevşehir İl Temsilcisi Muhammed Furkan Nalçacıoğlu, salonu hıncahınç dolduran gençlere teşekkür ederek, "Görüyoruz ki Nevşehir gençliği sadece öğrenmekle yetinmiyor, alanında ihtisas yapmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Sürprizlerle Dolu Bir Akademi Deneyimi
Program sonunda yapılan çekilişle üç şanslı öğrenciye ATV Turu hediye edildi. Bu sürpriz, akademinin sadece teorik derslerden ibaret kalmayacağını; sosyal ve eğlenceli bir sürecin de parçası olacağını kanıtladı.

Nevşehir Bu İsimleri Konuşacak!
Akademi maratonu hız kesmeden devam ediyor. Önümüzdeki haftalarda kürsüye çıkacak isimler şimdiden büyük heyecan uyandırdı:
* Ebubekir Gizligider (Bakan Yardımcısı): Sivil Anayasa Çalışmalarında Gençliğin Rolü

* Ali Fidan (Nevşehir Valisi): Siyasal İletişim ve Kamu Diplomasisi

* Remzi Başbuğ (ASSAM Yön. Kur. Bşk.): Savunma Sanayii ve Küresel Silahlanma

* Emre Çalışkan (Milletvekili): Küresel Krizler Karşısında Türkiye'nin Rolü

* Doç. Dr. Davut Sarıtaş: Akademik Yazım ve Araştırma Yöntemleri

Kayıt ve Detaylar: Akademi süresince devam edecek dersler ve verilecek sertifikalar hakkında bilgi almak isteyen gençler, TÜGVA Nevşehir sosyal medya hesaplarını takip edebilir.