Türkiye'nin ilk Gastronomi eğitimi verecek olan okulu Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, öğrencilere ekmeğin tarihi ve kaliteli ekmek yapımı anlatıldı

Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kapadokya Üniversitesi iş birliği ile öğrencilere ekmeğin tarihçesi anlatılırken, kaliteli ekmek yapımı da uygulamalı olarak gösterildi. Düzenlenen panele İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri, Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kapadokya Üniversitesi öğrencileri katıldı.  

Panelde konuşan Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Banu Süzen, "Biz ekmeği kutsal sayarız. Burada ekmek nasıl üretiliyor, ekmek nasıl yapılıyor, iyi bir ekmek nasıl olmalı ve iyi ekmek nasıl pişirilir, ayrıca ekip halinde nasıl çalışılır bunu öğretiyoruz. İyi bir ekmek, iyi bir ekmeklik unla olacaktır. Bunun içinde iyi bir yoğurma, iyi bir mayalanma, iyi bir pişirme süreci gerekiyor. Kullandığımız malzemelerin kaliteli olması gerekiyor. Pişirilen ekmeğin de sağlıklı olması gerekiyor. Biz diyetisyenler rafine edilmiş beyaz undan değil de tam tahıllı undan yapılmış ekmeğin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz için onu tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Daha sonra İl müdürü Polat, Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kapadokya Üniversitesi öğrencileri ile birlikte usta şefler nezaretinde hamur yoğurarak ekmek yaptı.