Nevşehirli hemşerimiz Elektrik Mühendisi Furkan Poyraz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Elektrik fiyatlarındaki indirimi yorumladı.

Elektrik Mühendisi Furkan Poyraz; “Son yıllarda zamlarla gündeme gelen elektrik fiyatları, bugünkü açıklanan kararla artışlar yerini düşüşe bırakıyor” dedi. 
Cumhurbaşkanı tarafından bugün yapılan grup toplantısındaki açıklamada Nisan ayı itibariyle Tüm abone gruplarında Elektriğin kWh (kilowatt saat) birim fiyatlarında %15 indirim uygulanacak. Uygulanacak indirimle Mesken, Ticarethane, Sanayi ve Tarımsal Sulamada abonelerinin elektrik enerjisinin kWh birim fiyatları da güncellenecek. 

Nisan ayından itibaren faturalar meskenler de birinci kademe kullanıcılar için ortalama 60 TL, Ticarethane Abonelerinde birinci kademe kullanıcılar için 450 TL civarında düşmesi beklenmekte. Açıklanan indirim oranı birinci ve ikinci kademe birim fiyatlarının tamamında geçerlidir. Böylelikle elektrik faturalarında hatırı sayılır bir düşüş yaşanacak. 

Fiyatlardaki güncellemeler sonrası nisan ayından itibaren mesken abonelerinin birinci kademe elektrik tüketimi birim fiyatı 1,73 TL’den 1,48TL’ye, ikinci kademe elektrik tüketimi birim fiyatı 2,60 TL’den 2,21 TL’ye düşecek. 

Ticarethane tarifesinde ise birinci kademede 3,34 TL’den 2,84TL, ikinci kademede ise 4,45TL’den 3,76TL’ye, 

Sanayi abone tarifesinde ise 4,32 TL’den 3,68TL’ye ve tarımsal sulama abone tarifelerinde ise 2,60TL’den  2,21 TL’ye düşecektir.

Yaklaşık 50 milyon elektrik abonesinin bulunduğu ülkemizde indirim kararıyla devletimiz hazineye gelecek büyük bir geliri vatandaşlarının cebinde kalmasını sağladı. Her ne kadar pek çok abone sahibi tarafından Elektrik faturalarının yüksek olduğu belirtilse de yüksek faturaların sebebi sadece vergilerde ki zamlar değildir. Küresel enerji krizi ve yatırım maliyetlerinde ki artışlar ne yazık ki elektrik enerjisinin üretim maliyetini yükseltmekte. Bu yükseliş durumu ise maalesef son tüketicilere yansıtılmaktadır. 

Dünya genelinde yaşanan teknolojik gelişmeler ve nüfus artışı elektrik enerjisine olan talebi arttırmaktır. Arz talep dengesinde ki farklarda maliyetlerin yükselmesini tetiklemekte. 

Elektrik faturalarını düşürmenin pragmatik yolu ise tasarruflu ve planlı tüketim yapmaktan geçmektedir.

 En basit tasarruf uygulaması ise kullanmadığımız cihazları elektrikte takılı tutmamak. 

Cihazların sürekli olarak elektrikte takılı olması hem faturanızın yükselmesine hem de olası elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanmasın da zarar görmesine sebep olmaktadır." dedi.