İlgiyle takip edilen çizgi filmlerini televizyon ekranında yayınlamanın yanı sıra beyaz perdeye de taşıyan TRT Çocuk’un animasyon türündeki yeni sinema filmi “Elif ve Arkadaşları: Kapadokya” 28 Nisan’da izleyicilerle buluşacak. Seyirciler, TRT Çocuk ekranından tanıdıkları Elif, Selim, Kerem ve Ayşe’yi bu kez sinemada Kapadokya maceralarıyla izleyecek.

TRT Çocuk ve TRT Sinema iş birliğiyle hazırlanan filmin yönetmenliğini İsa Doğmuş üstlenirken senaryosunu ise Arzu Demirel kaleme aldı. Filmin eğlenceli müziklerini ise İ. Ulaş Kuvanç hazırladı.

Kapadokya’da esrarengiz bir macera

Uzun ve titiz bir hazırlık süreci sonunda tamamlanan 3D animasyon türündeki filmde Elif, Kerem, Selim ve Ayşe, İpek Öğretmen ile birlikte Kapadokya’ya bir geziye gider. Orada tanıştıkları rehber, kahramanlarımıza Kapadokya ile ilgili bir efsane anlatır. Efsaneye göre bulutların üzerinde Zerre isminde bir medeniyet vardır ve bu medeniyette yaşayan Perişler vardır. Sabah olduğunda Elif ve dostları her yerin bulutlarla kaplandığını görür. Ardından bulutların arasında gezinen sevimli Tini’yi bulurlar. Tini’yi Periş’ine götürmek için gemiye binen Elif ve arkadaşları,  Dobu’yu yenmeye çalışan Perişler ile birlikte heyecan dolu bir maceraya atılır. 

TRT Çocuk’un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla hazırlanan TRT ortak yapımı “Elif ve Arkadaşları: Kapadokya” 28 Nisan’da tüm Türkiye'de vizyona girecek.