Nevşehir önceki dönem emekli İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve eşi Seçkin Artunay, Afrin Gazisi Zeki Didinmez'i çat-kapı evinde ziyaret ederek Didinmez çiftine ömür boyu mutluluklar temennisinde bulundu.

Nevşehir önceki dönem emekli İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay; "2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde Gazi olan Uzman Çavuş Sayın Zeki Didinmez ve eşi Sayın Sudenaz Didinmez’in düğünlerine çok arzu etmemize rağmen katılamamıştık, bu vesile ile hanelerine misafir olduk, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Yüce Allah hayırlı ve mübarek eylesin." dedi.

Artunay, “Sizin gibi yiğitlerimiz sayesinde bizler rahat uyuyoruz. Sen ve senin gibi yiğitlerimiz bu vatanın milli birlik ve beraberliğine kast eden teröristlerle verdiğiniz mücadele takdire şayan. Hepinizden Allah razı olsun. Ben inanıyorum ki sizler var oldukça ve bizim al bayrağımız gönderde çekili oldukça bu milletin sırtı asla yere gelmeyecektir. Ben bu vesile ile tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” dedi.

Her zaman Şehit aileleri ve gazilerimizin yanında olduklarını ifade eden Seçkin Artunay'da, "Zeytindalı Harekatı kapsamında Suriye Afrin'de görev yapmakta iken, el yapımı patlayacının patlaması sonucu yaralanarak gazilik mertebesine ulaşan Uzman Çavuş Gazi Zeki Didinmez ve değerli eşi Sudenaz Didinmez’in bugün evlerine misafir olduk. Kendilerine bir ömür boyu mutluluk, sağlık ve huzur içinde bir yaşam diliyorum" dedi.

Gazi Didinmez'den Artunay'a özel teşekkür...

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Afrin Gazisi Zeki Didinmez de, emekli İl Emniyet Müdürüm Sayın Mehmet Artunay ve değerli eşi Sayın Seçkin Artunay'a nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Aynı zamanda Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilciliği görevini yürüttüğünü ifade eden Nevşehirli Gazi Zeki Didinmez, ziyaretleri ile hanemi onurlandıran çok değerli büyüklerim Artunay ailesinin, gerek Gazilerimize ve gerekse şehit ailelerimize gösterdikleri yakın ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Didinmez: "Askerler vurulunca değil, unutulunca ölür"

Gazilik mertebesine ulaşmanın büyük onurunu ve maneviyatını yaşadığını ifade eden Afrin Gazisi Zeki Didinmez, Allah sizlerden razı olsun Müdürüm. Bizler, gaziler yada şehit aileleri unutulunca ölürüz. Benim tek arzum, hiçbir zaman onları unutmayalım. Zira "Askerler vurulunca değil unutulunca ölür"...  " 

"Soranlara 'düğüne gidiyoruz' diyorduk"

Didinmez, "Afrin'e giderken bize duygularımızı soranlara 'düğüne gidiyoruz' diyorduk. Ölürsek de vatan için ölmüş, kalırsak da vatan için mücadele etmiş olacaktık. Oranın arazi şartlarını, zorluğunu ancak içinde vatan sevgisi olanlar aşar. Allah'a şükürler olsun ki hiç pişman değilim. Rabbim bana cennet gibi bir vatan dünyanın en güzel bayrağını verdi, böyle güzel bir anne ve baba verdi, önce Gazilik mertebesi sonrada Sudenaz gibi bir eş verdi. Ne kadar şükretsem azdır. Yarın çağırsalar yine giderim. Bu vatan bu ay yıldız bayrak bizim. Başka Türkiye yok" dedi.

Ziyarette Gazi babası Abdullah Didinmez'de hazır bulundu.

Editör: Fikret Capacı