Fuara Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar da katıldılar.

Nevşehir'in Ürgüp Belediyesi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Ürgüp'ü ve Kapadokya kültürünü tanıtmak üzere stant açtı. Ürgüp Belediyesi Basın Tanıtım ve Halkla ilişkiler birimi tarafından fuarda ziyaretçilere Ürgüp ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik değerleri anlatılırken kabak çekirdeği, kuru üzüm ve köftür ikram edilerek tanıtım yapılıyor.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ilk iki gününde Tüyap da bulunan salondaki Ürgüp standını temsil ederek ziyaretçileri ağırladı. 

Fuarda ziyaretçiler peribacaları maketleri ve köftüre büyük ilgi gösterirken ziyaretçilere Ürgüp guide kitabı ve mini Ürgüp peribacaları hediye ediliyor.

Her yıl 60'ın üzerinde ülkeden katılımcıyı İstanbul'da buluşturan dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı EMITT, Beylikdüzü'nde bulunan TÜYAP'ta 02 Şubat'a kadar devam edecek. 

ÜRGÜP EMITT FUARINDA
 

Tabiat ananın emek emek oluşturduğu, dünyada eşi benzeri olmayan Peribacaları ve onların içinde yüzyıllar boyunca yaşamış insanların ortak masalıdır Ürgüp. Tarihi boyunca Avrupalı gezginlerin keşif gezilerine konu olan ve Anadolu’nun bağrından çıkan bu masal, 12–15 Şubat 2009 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek EMITT Fuarı ile tüm dünyaya anlatılıyor.

“Bir Dünya Kenti Ürgüp” sloganıyla fuara katılacak olan yöre, sahip olduğu tüm güzellikleri EMITT 2009 için dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere cömertçe sunmaya hazırlanıyor. Bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri, Ürgüp Belediye Başkanı Kasım Uğur ve Belediye meclis üyelerinden oluşan fuar ekibi tarafından anlatılıyor. Tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak gelişen Ürgüp, EMITT 2009 Fuarı’na katılan herkesi geçmişe açılan görkemli kapısından geçirerek soluk kesen bir yolculuğa davet ediyor.

Fuarda, bölgeye özgü kaya kiliseleri, manastırlar, freskler, Anadolu Türk medeniyetlerinden izler ve görkemli Osmanlı yapıları gibi tarihi güzelliklerin yanı sıra şarap, kabak çekirdeği ve kuru üzüm gibi yöreye has eşsiz lezzetler de tanıtılıyor.