NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en modern pazaryerine sahip olan Nevşehir’de Pazar kültürü değişti.

Yıllarca toz, toprak ve çamur’da Nevşehir halkına ürününü satmaya çalışan Pazarcılar artık kendilerini marketçi olarak kabul ediyor. O isimlerden biri de Nevşehir Pazarının en kıdemlisi Mehmet Kütük.

Nevşehir Belediyesinin ilimize kazandırdığı ve ilimizde Pazar kültürünün oldukça değiştiği ve geliştiği pazaryerinin hizmete kazandırılmasının ardından artık kendilerini pazarcı olarak değil Marketçi olarak gördüklerini söyleyen Nevşehir Pazaryerinin en kıdemli isimlerinden Mehmet Kütük, “Kimileri beğenmese de. Artık marketçiyiz” diyor.

1973 Yılından bu yana Nevşehir Pazaryerinde bir fiil pazarcılık yaparak geçimini kazanan Mehmet Kütük’e göre Nevşehir’de Pazar kültürü oldukça değişti ve bir o kadar da gelişti. Nevşehir’de Pazar kültürünün daha iyi yerlere geleceğine inandığını ifade eden Mehmet Kütük, “43 Yıldır pazarcılık yapıyorum. Eskiden Nevşehir’de pazarcılık ne idi, şimdi geldiğimiz yere bir bakın. Bence daha iyi bir konuma geldi. Kimileri beğenmese de eskiden pazarcı idik, şimdi marketçi olduk. Pazaryerimizin yapılan hizmetlerle daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” dedi.