NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de esnaf ve sanatkar kredi kooperatiflerinin esnaf ve sanatkara sunduğu kredilere talepler her geçen yıl artıyor. Kredi faizlerindeki düşüş ise yüz güldürüyor.

 

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, % 4 seviyelerine düşen yıllık faiz oranlarının önümüzdeki yıllarda daha düşeceğine inandıklarını belirtti.

 

% 7.8 Olan yıllık faiz oranının % 5 seviyesine düşmesinin esnaf ve sanatkar açısından son derece olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Ay, “Esnaf ve Sanatkarımıza sunduğumuz kredilerde ve kredi masraflarında meydana gelen düşüşlerle birlikte geçmişten kooperatifimize kredi borcu olanların da borcu yaklaşık % 5 oranında düşüyor. Kredi faizlerindeki düşüşlerin bundan sonraki yıllarda da süreceğini düşünüyoruz. Bundan birkaç yıl önce % 4 yıllık faizle kredi vereceğimizi söylesek esnaf ve sanatkarlarımız buna inanmazdı. Ama göreceksiniz birkaç yıla kadar sıfır faizle kredi verir hale geleceğiz” dedi.