Hoşgörülü, mütevazı ve beyefendi kişiliğiyle Nevşehir'in sevilen esnaflarından Mehmet Sabri Sapsağlam, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Fatih Sultan Mehmet Mahallesine muhtar adayı olduğunu açıkladı. 

Muhtar adayı Mehmet Sabri Sapsağlam; "Mahallemizin eksiklikleri başta olmak üzere mahallemizin tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Bankamatik Muhtarı değil gönüllerin Muhtarı olmaya talibim.” dedi.

“Daima işinin başında” prensibi ve “Derdiniz tasanız her neyse; zor gelmez bize” sloganıyla yola çıktığını belirten muhtar adayı Sapsağlam, Fatih Sultan Mehmet Mahallesine 7/24 hizmet anlayışı ile tüm sorunların üstesinden geleceklerini ve tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışarak mahalle sakinlerini en iyi hizmetle buluşturacaklarını söyledi.

Arzum Büfe işletmesi sahibi Mehmet Sabri Sapsağlam şehrin tanınan ve sevilen esnaflarından biri olarak dikkat çekiyor. 

KOLAY  ULAŞILABİLİR BİR MUHTAR ADAYI...

Nevşehir'in Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarlığı için adaylığını FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamayla duyuran Mehmet Sabri Sapsağlam, şu ifadeleri kullandı: “Değerli Fatih Sultan Mehmet Mahallesi sakinleri ve birbirinden kıymetli ablalarım, abilerim ve kardeşlerim. Hepimizin de bildiği üzere önümüzde 31 Mart Mahalli İdareler ve Muhtarlık seçimleri vardır. Doğup büyüdüğüm Fatih Sultan Mehmet Mahallemizde birçok aileyi yakından tanıyan ve beni de yakından tanıdığınızı düşündüğüm bir kardeşinizim. Nevşehir'de esnaf olarak hizmet etmekteyim. Muhtarlık bir yetki makamı olduğu kadar bir sorumluluk makamıdır da. Muhtar mahallenin gören gözü, işiten kulağı, konuşan sesidir. Şimdiden bana bu süreçte vereceğiniz her türlü destek için şimdiden teşekkür eder büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim.” diye konuştu.

"Destek, Sizden Hizmet Bizden"

Projeleri arasında, Dijital Mahalle, Kardeş Mahalle, Eğitim Seferberliği ve Sağlıklı Mahalle gibi çalışmaları olan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi muhtar adayı Mehmet Sabri Sapsağlam, “Mahalle sakinleri bana teveccüh gösterirse birlikte harika işler başarabiliriz” dedi.

Eğitim ve Sağlık hizmetleri ile birlikte, mahallenin güvenliği, otobüs seferlerinin düzenli çalışması, sokak köpekleri sorunu konuları başta olmak üzere  seçilmesi durumunda 7-24 hizmet edeceğini söyledi. 

Muhtarlık kutsal bir görevdir

Muhtarlığın Osmanlıdan günümüze taşınan ve 194 yıllık bir müessese olduğunu söyleyen Mehmet Sabri Sapsağlam, “Mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile arasında aracı bir rolü olan, Çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden olan muhtarlık kutsal bir görevdir” dedi.

Muhtar demokrasinin temel taşıdır

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, ‘Muhtar Demokrasinin Temel taşıdır.’ şeklindeki sözlerine atıfta bulunan muhtar adayı Mehmet Sabri Sapsağlam, “Bu anlayışla; çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanarak mahallemizin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözümü için sorumluluk almak için bu yola çıktık. Bu vesile ile seçimlerin  ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, tüm adaylara başarılar temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhtarlığı hizmet elçisi gibi gördüğünü vurgulayan Sapsağlam, dayanışma ve beraberliği hakim kılmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

1988 Nevşehir doğumlu olan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi muhtar adayı Mehmet Sabri Sapsağlam, evli ve 2 çocuk babası olup, Borsa kavşağında bulunan Arzum Büfe işletmecisi olarak hizmet veriyor..

******************