Nevşehirli iş insanı Fatih UÇAR, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığı’na başvuru yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Fatih UÇAR, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran'ı makamında ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

Fatih UÇAR, aday adaylığı resmi başvurusu sonrasında yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

"En az 5000 yıllık geçmişe sahip ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Güzel Atlar Diyarı eşsiz  memleketimizin değerine değer katmak, bu şehrin evladı olarak kendime borç bildiğim memleketime hizmet etme yolunda Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde başkoyduğum AKPARTİ’ nin AK Davasının bir neferi olarak Milletvekili Aday Adaylığımı açıklıyorum. Bu kutlu yolda hizmet etmek tek hedefimdir. Amacım bireysel olarak çalışmak değil, tüm şehrin dinamikleri ile birlikte istişareler sonucunda Hükümetimizin tüm imkanlarını Şehrimize kazandırabilmek adına mücadele edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

-Saygıdeğer çok kıymetli Hemşehrilerim; Bu topraklarda doğmuş yetişmiş ve yaşayan biri olarak karşınıza çıkıyorum.Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un da dediği gibi ‘’Bekâyı hak tanıyan,sa’y'i bir vazife bilir.Çalış çalış ki bekâ ancak sa’y ile hakk edilir.’’Dusturu ile Ülkemizin geleceği için çalışmak,milletimizin ve memleketimizin sıkıntılarını,problemlerini,dertlerini çözmek ve hep beraber geliştirmek ve daha ileri götürmek için bu yola çıktık. Seçildiğimiz takdirde hep beraber güzel işlere imza atacağız.

Tam da seçime konsantre olmuşken bir anda depremle beklentiler ve planlar değişti. Deprem yaralarını  sararken deprem bölgelerinde ve ülke sınırları içinde hayatı normalleştirmenin yollarını arıyoruz.Bu felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmen,yaralılara acil şifalar diliyorum.Aziz Milletimizin başı sağolsun.

Başlayan yeni Türkiye Yüzyılında, büyüklerimizin önderliğinde, bilgi birikimim, tecrübelerim ile ülkeme, memleketime ve siz değerli hemşerilerime hizmet etme sırasının bizlere geldiğine inanıyorum. Bu vesile ile çıktığım bu yolda Nevşehir'li hemşerilerimin desteklerini bekliyor, hepinize hürmet,saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum, Allah’a emanet olun.

Saygı, Sevgi ve Hürmetlerimle."


 
Fatih Uçar kimdir?
1978 Nevşehir ili Avanos ilçesi doğumluyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım.İlk,orta ve lise öğrenimini Kocaeli/Karamürsel'de tamamladıktan sonra,2003 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Fizik Ögretmenliği Bölümünü Yüksek Lisans yaparak bitirdim.2 yıl öğretmenlik meslegini icra ettikten sonra Nevşehir'de ticaret hayatına başladım ve 17 yıldır aktif olarak devam etmekteyim.2014 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Nevşehir Merkez ilçe ekonomi ve Mali İşler Başkanlığı görevinde bulundum ve hâlâ Adalet ve Kalkınma Partisi İl yönetim kurulu üyesiyim.1 Ekim 2022 yılında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası 15.Meslek komitesi Meclis üyesi olarak seçildim ve hâlâ bu görevi sürdürmekteyim.