Nevşehir Fırıncılar Odası Başkanı Caner Erdoğan yaptığı açıklamasında;  "Nevşehir’de ekmek fiyatlarına yapılan zammın ardından kamuoyunda yapılan bazı yanlış değerlendirmeler üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyduk." dedi.

Oda Başkanı Erdoğna açıklamasında şunları ifade etti; "Hepinizin malumu üzerine son dönemde enflasyon ile birlikte girdi maliyetlerindeki yükseliş fırıncı esnafımızı da olumsuz yönde etkiledi. Artan giderlerin karşılanarak esnaflarımızın üretimlerini sürdürebilmeleri için zam kaçınılmaz hale gelmişti.

Esnaflarımızın talebi ile birlikte zam teklifini değerlendiren odamız ilk olarak 200 gram ekmeğin yeni fiyatını 5 TL olarak belirleme kararı aldı. Bu kararımızı hayata geçirmek için ilk olarak Fiyat Belirleme Komisyonu üyeleri ile görüştük. Burada Nevşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Savran ve valilik yetkilileri zam miktarını yeniden gözden geçirmemiz telkininde bulunarak zam oranına itiraz etti.

Biz bu itirazlara rağmen, ekmek fiyatını 5 TL olarak belirleyebilecekken, Belediye Başkanımız ve valilik yetkililerin talebi üzerine zam oranını düşürerek ve ciddi bir fedakarlık yaparak ekmeğin yeni fiyatını 4 lira 50 kuruş olarak açıkladık.

Oda olarak bizlerde en temel gıda maddesi olan ekmeğe zam yapmak istemezdik. Ancak ekmeğin üretim aşamasındaki girdi maliyetlerindeki artışlar dolayısıyla bu süre içerisinde ekmek üreten fırıncılarımız ciddi manada zarar içindelerdi. 4 lira 50 kuruşluk zamma tekrar itiraz edilmesine rağmen Esnaflarımızın ayakta kalabilmesi ve üretimlerini devam ettirebilmeleri için bu fiyatı uygulama zorunda kaldık." ifadesinde bulundu.