Fransa'nın Nanterre şehrinde, bir polisin 17 yaşındaki Nahel isimli genci öldürmesine tepki gösteren protestocular her gece şehri savaş alanına çeviriyorlar.

Fransız polisinden Nevşehirli Gazeteci Seçen'e Türkçe uyarı

Fransa'daki olayları yerinde takip eden TRT Brüksel Temsilcisi Nevşehirli gazeteci Mustafa Seçen, olayların göbeğinde yaşananları anlatırken canlı yayın esnasında, bir Fransız polis tarafından Türkçe olarak "Buradan çekilin" sözleri ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıldı.

Kendisine Türkçe olarak yapılan bu uyarı karşısında biran şaşkınlık yaşayan Seçen: "Fransa polis teşkilatında görevli Ankara Balâlı bir abimiz güvenliğimizi sağlamaya çalıştı. Kendisine teşekkür ediyorum sözüyle uyarıda bulunan Fransız polisinin, aslında bir Türk olduğunu ifade etti.

''Buradan çekilin''

Fransa'daki gösterileri bizzat sahada takip eden Nevşehirli değerli hemşerimiz TRT Brüksel Temsilcisi Mustafa Seçen yaşadığı o anları FİB Haber.com Genel Yayın yönetmenimiz Fikret Çapacı'ya şu sözlerle anlattı : "Canlı yayında iken sağolsun bir polisin yanıma gelip, Türkçe olarak beni uyarınca yayın sonrası gidip tanıştım tabi. Fransa Polis Teşkilatında görev yapan Türk kökenli bir kardeşimizmiş. Ankara Balalıymış aslen. Bizim tabi TRT’den olduğumuzu görünce gece boyunca arkamda durun yanından ayrılmayın diye bizi korumaya çalıştı. Paris’te çatışmaların içindeyken bir soydaşımızın bize gösterdiği bu tutum tabi hem duygulandırdı hemde bizi çok sevindirdi. Dünya'nın neresinde olursak olalım, biz çok başka bir milletiz" dedi.

Değerli meslektaşımız Mustafa Seçen'e, Nevşehir adına ve FİB Haber ailesi olarak başarılar diliyoruz.