Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Basın mensupları, Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı tarafından Basın mensupları için hazırlattığı forma ile dostluk müsabakasında bir araya geldiler.

Uçhisar halı sahada gerçekleşen müsabakaya Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörleri Fikret Çapacı, İbrahim Uysal ve basın mensupları katıldı.

Müsabaka esnasında gelen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı ve Basın mensuplarının oynadığı Dostluk Maçını seyretti.

Daire Başkanı Rasim Arı, maç öncesi FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada, daha önce amatör kümede de top oynadığını belirterek, aşığı olduğum baba ocağı memleketimde hafta sonunda stres atmak ve arkadaşlarla güzel bir ortam paylaşmak için maç yapacaklarını söyledi. 

Rasim Arı, "Teknik bir şekilde fazla riske atmadan. Futbol keyif verici, insanları etkileyen bir spor. Spor yapmak dostluklar için çok önemli. İnşallah keyifli bir maç olur. Ayrıca aramızda kilo ortalaması biraz yüksek olan arkadaşlarımız var. Sağlık için sıhhat bulmak için tüm hemşehrilerimizi spor yapmaya davet ediyorum." diye konuştu.

7 kişilik takımlarla 30'ar dakika iki devre halinde oynanan maç, 10-10 sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Oynadığı güzel futbolu attığı iki gol ile süsledi.

Karşılaşmaya Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'da süpriz ziyarette bulunarak Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici ile birlikte maçı izledi.  Maç bitiminde takım kadroları bir araya gelen Vali Aktaş hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
Maçın ardından da açıklama yapan Rasim Arı, Cumhurbaşkanıımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da uzun yıllar futbol oynadığını hatırlatarak, "Siyasetteki başarısı kadar sahadaki başarısı ile de takdire şayan Cumhurbaşkanımızın izinde gidiyoruz. Takdir edersiniz sahada ziz de Fena değiliz. İdare edeceğiz." dedi.
Arı, maçta dostluğun kazandığını vurgulayarak,  "Güzel bir maç oldu. Oldukça çekişmeli geçti. Bunu sık sık yapmakta fayda var ama takımın biraz kondisyona ihtiyacı var. Yorulduk, normal tabii. Bugün yoğun tempo sonrasında oynadık." ifadelerini kullandı.

Maçın ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, halı sahadaki performansı için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı'yı özel olarak tebrik etti. Sağlık için Sporun her yaşta yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Aktaş ayrıca yanında getirdiği bir tepsi baklavayı ikram etti. 

Vali İlhami Aktaş,müsabaka sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve Basın mensupları ile bir süre sohbet etti.