Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Hollanda Nevşehir Vakfı Başkanı Aydemir Çetin, Şengezer Kürk ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan Hollanda Nevşehir Vakfı Başkanı Aydemir Çetin, Hollanda'nın 4 bölgesinde temsilciliklerinin olduğunu söyledi.

Amaçlarının Hollandalılara Nevşehir Kapadokya bölgesini en güzel şekilde tanıtmak olduklarını ifade eden Başkan Çetin, Hollanda da yaklaşık 20 bine yakın Nevşehirli hemşerilerinin bulunduğunu ifade ederek, bu vakıf sayesinde tüm Nevşehirlilerin birlik ve dayanışma içerisinde kültürlerini yaşattığını belirtti.

Vakfın Başkanı Aydemir Çetin, "Belediye Başkanı Savran'ı Hollanda'ya davet ederek, sizleri Hollanda'da ağırlamaktan büyük onur duyarız" dedi. 

Hollanda'dan Nevşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Vakıf Başkan Yardımcısı Şengezer Kürk'te, "Başkanımız gece gündüz demeden Nevşehir halkı için çalışıyor. Altyapı ve üst yapıda yaptığı birçok güzel çalışma var. Spor alanında da çok önemli bir atılım gerçekleştirmiş. Nevşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde verdiği destek ise takdire şayandır. Bizde Hollanda'da yaşayan Nevşehirliler olarak her zaman şehrimize, gençlerimize ve şehrimizin takımına hizmete hazırız" diye konuştu.

Nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'da; Hollanda'daki hemşehrilerimizin kurduğu Vakfın Başkan ve yönetimini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, çalışmalarından dolayı vakıf üyelerini tebrik etti.

Hollanda daveti içinde memnuniyet duyacağını ifade eden Başkan Savran; Gerek ülkemiz genelinde farklı şehirlerde yaşayan gerekse Dünya üzerinde farklı ülkelerde yaşayan değerli hemşehrilerimizle her zaman gurur duyuyoruz. Sıla-i rahim adına doyduğu değil doğduğu toprakları hiçbir zaman unutmayan, gurbet sıla hasret ve özlemle memleketlerini akıllarından çıkarmayan gurbetçilerimizi buradan saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. Biz Yurt içinde yurt dışında ve bizzat şehrinde yaşayan tüm Nevşehirliler olarak birlikte büyük bir aileyiz" dedi.

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğraf, iyi dilek ve temennilerle sona erdi.