Millî Eğitim Bakanlığınca aktif olarak kullanılmayan köy ilkokullarının yeniden açılarak yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi kapsamında, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Basansarnıç köyünde okul yaşam merkezine dönüştürülüyor.

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Nevşehir'de ilk uygulama: 'Basansarnıç Köyü Yaşam Merkezi'

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen projeyle, ulaşılabilir yaşam alanları oluşturulacak. Proje kapsamında Nevşehir'de ilk uygulama Basansarnıç köyünde hayata geçiriliyor.

Kullanılmayan köy okullarının yaşam merkezlerine dönüştürülmesi için başlatılan "Köy Yaşam Merkezleri Projesi" kapsamında Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Dildöken ve İl Millî Eğitim Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş Basansarniç Köyü Yaşam Merkezi için yapılacak çalışmalar ile ilgili saha incelemelerinde bulundular.