Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünce 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 5 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda Orman Haftası temalı sunumlar yapılarak 500 öğrenci ‘Orman Vatandır Çanakkale Ruhu’ filmi ile buluşturuldu.

Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında, vatanımız uğruna gözünü kırpmadan can veren aziz şehitlerimiz gibi Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının da vatan savunması bilinciyle orman yangınlarında nasıl mücadele ettikleri, orman yangını şehitlerini, toplumun tüm kesimlerine aktarılması ve halkımızın orman yangınları hususunda bilinç düzeyinin artırılması ve ağaçlandırma faaliyetlerinin nasıl yapıldığını, orman yangını ve sonrasındaki ağaçlandırma çalışmalarını kamuoyuna anlatmak amacıyla Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından ‘Orman Vatandır Çanakkale Ruhu’ filmi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören 500 öğrenciye ücretsiz olarak gösterimi sağlanmıştır. Çeşitli okullarda öğrencilerimize Orman Haftası temalı sunumlar yapılmıştır.  Ayrıca 5 bin adet ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Bu yıl Nevşehir’e bağlı ilçelerde 3 bin 200 dönüm alanda toprak muhafaza amaçlı, erozyon kontrol ve ağaçlandırma amaçlı yeni tesis çalışmalarına start verilmiştir. Yıl içerisinde 11 bin 500 dönüm alanda yapılan ağaçlandırma çalışmalarının bakımları da yapılacaktır. Ayrıca Valiliğimizin öncülüğünde ve koordinesinde başlatılan ‘Tohumdan Ağaca’ projesi kapsamında her ilçeye bir orman kuruluşu kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm ilçe ve merkezde olmak üzere 8 yeni orman tesis edilecektir. Daha Yeşil Bir Türkiye, daha yeşil bir Dünya için dün olduğu gibi bugün ve yarın da Yeşil Vatan için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” denildi.