Nevşehir'de, dolandırıcılara para yatırmak üzere bankaya giden yaşlı adam duyarlı belediye otopark görevlisi Sercan Kulaçlı'nın takibi sonucu son anda işlem yapmadan engellendi.

Nevşehir'de kendisini telefonla arayan dolandırıcılar bahaneleriyle kandırdıkları yaşlı adama vereceği hesap numarasına 31 bin lira yatırmasını istedi. Bunun üzerine Nevşehir'de ki bir bankaya para havalesi yapmak isteyen yaşlı adam Nevşehir Belediyesi otopark görevlisinin şüphelenerek polise haber vermesi sonucu dolandırılmaktan kurtuldu.

Edinilen bilgilere göre, Dün meydana gelen olayda, Nevşehir'de telefon ile aranarak kendisini polis olarak tanıtan şahısların isteği sonucu bir bankadan para çekip şüphelilere başka bir bankadan havale yapmak isteyen 71 yaşındaki yaşlı adam, belediye otopark görevlisi Sercan Kulaçlı'nın durumu fark ederek polise haber vermesi sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Örnek bir davranışa imza atan duyarlı otopark görevlisi Sercan Kulaçlı, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Araç 2 saat TEB Bankası Nevşehir Şubesinin orda mevkiimde park halindeydi. Yaşlı bir amcamız korkmuş bir vaziyetteydi. Park ücretini tahsil etmek için yanına gidince amcayı titrer vaziyette gördüm. Ne oldu amca diye sordum; - "Oğlum kimliğimiz Fetö'nün eline geçmiş bana para çektirip altın falan aldırdılar" dedi.

Emniyet Müdürlüğünden aradılar da deyince olayı anladım. Aman biraz acele etme dur bekle amca demesem parayı teslim etmeye gidecekti ki hemen İş Bankası'nın orda trafik polisini gördüm koşarak gittim trafik polisini çağırdım. Sonra Emniyet güçlerimiz olaya müdahil oldu. Türk polisimiz olaya el koydu varolsunlar yaşlı amcamızın alın terini kurtardılar." dedi.