Hak-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz büro İş sendikası Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsilcisi Mustafa Anlayan ve sendika üyelerinin katıldığı 8 Mart Dünya Kadın günü kutlaması Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

Burada düzenlenen etkinlikte konuşan  Hak-İŞ Konfederasyonuna bağlı Özbüro İş sendikası Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsilcisi Mustafa Anlayan, Öz Büro İş Sendikası olarak kadınların,eşitlik,adaletsizlik ve ekonomik haksızlıklarının giderilmesi, cinsiyet ayrımcılığının sona erdirilmesi ve kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi için verilen mücadelenin bir simgesi olarak gördüklerini belirtti.

Özellikle son yıllarda kadınların karşı karşıya bulunduğu temel sorunların çözümü adına önemli adımların atıldığını ifade eden Anlayan, şöyle konuştu: “ Ancak tüm olumlu adım, teşvik ve düzenlemelere rağmen bugün yine evini eşini,ailesini ve dünyayı şekillendiren kadınları yönetim kademelerinde yeterince göremiyoruz. İnsan onuruna yakışır bir iş ve saygın bir yaşam için mücadele etmek, çalışma hayatında kadınların hak ettiği yeri bulması için çaba sarf etmek, insan olarak da kurum olarak da sorumluluğumuzdur.24 bin kadın üyesi olan Öz Büro İş Sendikası, bu sorumluluğun gerine getirilmesi için elinden geleni yapmaktadır. “ dedi.

Hak-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz büro İş sendikası Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsilcisi Mustafa Anlayan  ve beraberindeki sendika üyeleri, kadın sendika üyelerine çiçek takdim ettiler.Bu arada hazırlanan pasta da kadınlar tarafından kesilerek üyelere ikram edildi.