Ürgüp’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinlikleri Coşku İçerisinde Gerçekleştirildi.

Türkiye Büyük Milet Meclisimizin açılışının 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İlçemiz Kapalı Spor salonunda Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve ilçe protokolünün katılımıyla düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda öğrenciler halk oyunları, ront gösterileri, mehteran takımı vaatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Şiir, kompozisyon, resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda polis ve jandarma oluşturduğu kortej ile vatandaşların bayramını kutladı. 

Sirenlerle geçiş yapan ekiplere vatandaşlar ev ve balkonlarından alkışlayarak ve bayrak sallayarak eşlik etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü vesilesiyle Ürgüp Kaymakamlığı bünyesinde Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ürgüp Jandarma Komutanlığı olarak öğrencilerimize 100 adet oyuncak dağıtılarak çocuk bayramları tebrik edildi.

Aynı zamanda Ürgüp Jandarma ve Ürgüp Emniyeti ekip araçları tarafından ortaklaşa 23 Nisan korteji  oluşturup İlçe Merkezi mahallelerinde ve Ortaköy mahallesinde çocuklara oyuncak dağıtılıp günleri kutlanmıştır.