Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, geçen yıl kardeş belediye protokolü imzaladığı Azerbaycan'ın Şeki Belediye Başkanı Mayıs Allahverdiyev'in davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gitti.

Bakü'de hemşehri buluşması

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ve Belediye Meclis üyeleri Nevşehirli hemşerileri Hüseyin Yapar ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya geldiler.

Göreme heyetini Bakü'de ağırlayan MÜSİAD Azerbaycan Yönetim Kurulu Üyesi Nevşehirli  İş İnsanı Hüseyin Yapar; "Göreme Belediye Başkanımız Ömer Eren bey , Göreme Belediye Meclis üyeleri ve Azerbaycan’da görev yapan herbiri birbirinden kıymetli Nevşehirli bürokratlarımızla Bakü’de bir araya geldik. Nevşehir üzerine keyifli bir sohbet yapma imkanı bulduk bu muhabbete katılımlarından dolayı değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum." dedi.

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren'de, "Değerli hemşehrimiz Hüseyin Yapar ile Bakü'deyiz. Nevşehir ve Türk dünyası hakkında güzel ve keyifli bir sohbet yaptık. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Göreme heyeti kardeş kent Şeki'ye çıkarma yapacak

Nevşehir'in Göreme Beldesi ile Azerbaycan'ın Şeki ili arasında dostane ilişkilerin kurulmasına ilişkin kardeş şehir protokolü imzalamasının ardından Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ve Belediye Meclis üyeleri kardeş kent Şeki'ye çıkarma yaparak bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunacakları öğrenildi.

Şeki, Azerbaycan'ın kuzeyinde, başkent Bakü'nün 370 km kuzeybatısında Büyük Kafkas Sıradağları eteğinde yer alan ve Şeki Rayonu'nun merkezi olan kenttir. 1968 yılına kadar Nuxa adlandırılmıştır. Azerbaycan’ın en eski şehirlerinden ve önemli turistik bölgelerinden birisidir.

Editör: Fikret Capacı