HES Baraj Gölü nün yapılmasıyla kanalizasyon giderlerinde yaşanan sıkıntıların çözümü için yapılan atık su arıtma tesisi hizmete girmek için gün sayıyor.

Yapılan çalışmalar sonunda terfi merkezi ile şehir hattı birleştirilerek, Kızılırmak’a akan pis su kontrol altına alındı. Uzun süredir beklenen motopompun test edilmesinin ardından terfi merkezine takılmasının ardından ırmak havzasındaki görüntü kirliliği ve pis koku ortadan kalkacak.

Çalışmaları yakından takip eden Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy yaptığı açıklamada ‘’ Gülşehir’in şuan ki en büyük sorunlarından biri olan pis koku ve sinekle mücadelede öncelikli çalışmamız atık su arıtma tesisini hayata geçirmekti. Hemen işe koyulduk. Fakat daha önceden ihale ile alınan motopompun daha iyisi ve daha ekonomik olanını tespit ederek önceki ihaleyi fes ettik ve yeniden ihaleye çıktık. Aldığımız motopomp yurtdışında imal edildi ve yaklaşık 3 ay sürdü. Şu an test edilmek üzere ekibimizi bekliyor. Kısa bir süre içerisinde motopompu terfi merkezine yerleştirecek ve halkımızı pis kokudan, sinekten kurtaracağız’’ dedi.

Kaynak:Gülşehir Haber Net