Nevşehir Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Halit Yüncü yaptığı açıklamasında, "20 bin nüfuslu mahallemizde 2 ilkokul, 2 ortaokul, 3 lise, 3 kız yurdu, 7 anaokulu ve kreşte yaklaşık 4 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Mevcuttaki ve yeni yapılan okullarımızla birlikte Güzelyurt Mahallemiz Nevşehir'de Eğitimin lokomotifi ve ana merkezi olmaya devam ediyor..." dedi.

Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Yüncü , "Fen Lisesi ve anaokulu inşaatları devam ediyor olup, tamamlanan iki okulumuz 2023-2024 yılı için Yeni Eğitim Öğretim döneminde hizmet verecek. Mahallemizdeki eğitim kurumları ve öğrenci sayıları yaklaşık olarak şöyler;

Turgut Akdeveli ilkokulu (550)

Asım Atabilen ilkokulu (250)

Semih Turgut ortaokulu ve kreş (800)

Damat İbrahimpaşa ortaokulu,(600)

Fen lisesi, (İnşaatı devam ediyor)

Güzel Sanatlar Lisesi (200)

Anadolu Lisesi (650)

3 Tane kız öğrenci yurdu (150)

Vilayetler ana okulu ve kreş(80)

Şimşekler Kreş

Diemond kreş,

Yumurcak anaokul kreş,

Diyanetin'in sevgi yumağı kreşi..."

Nevşehir Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Halit Yüncü yaptığı açıklamasında şu bilgileri verdi, Bugün inşaatları biten 2 lisemizin, Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi ve Mahmut Dudu Yazıcı Anadolu Lise'lerini Güzelyurt Mahallesi Muhtarlığı ve azalarımızla (Mahalle ihtiyar heyeti) birlikte ziyaret ettik. Her iki okulumuzda 2023/2024 Öğretim yılında açılacak olup şuanda son hızla öğrenci kayıtları yapılmaktadır...


Her iki okulumuzda hummalı çok yoğun bir çalışma ortamında bulunan Okul Müdürlerimiz ve Müdür Yardımcılarıyla karşılaştık. İlk  ziyaretimizi Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar lisemize yaptık. Okulumuza şuana kadar özel yetenekli 200 üzeri Ressam ve Müzisyen adayı ögrenci kayıtı yapılmış olup Turkiye'nin en özel ve başarılı bir okul yapacaklarını deklare etmeleri bizleri cok menmun etti.

Okul Müdürümüz Sayın Kemal Yılmazın bizleri sıçak ve samimi karşılarına çok teşekkür edip okulumuzun eksikleri ve yapılması gereken işler konusunda yanlarında olduğumuzu bildirip görevlerinde üstün başarılar diledik.

İkinci ziyaretimizi Mahmut Dudu Dede Anadolu lisemize yaptık. Okul Müdürümüz Erhan Akın ve Müdür Yardımcılarıyla okulumuzun eksiklerini giderilmesi şuana kadar 650 öğrenci kayıtlarına ulaştıgına 40 Ögretmen kadrosu olduğu yeni öğretim yılına, eksiklerinin bir an önce giderilip büyük bir aşkla ve şevkle gireceklerini beyan ettiler.

Ziyaretlerimiz sonucu her iki okulumuzda ortak sorunun Okullarımıza ulaşım ve yol sorunları olduğu kanaati görülmüş olup, acilen ilgili birim ve yetkililere ileteceğimizi bildirdik. Güzelyurt Mahmut Dudu Dede Anadolu Lisesi Müdurümüze ve Yönetimine üstün başarılar dilerken Güzelyurt Mahallesi Muhtarlığı olarak her zaman Eğitim camiamızın yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi bildirdik." dedi.