Kar yağışının ardından domuz populasyonunun artması, mevcud tehdidi biraz daha arttırdı. Sürüler halinde yollara inerek ihtiyaçlarını karşılamak isteyen hayvanların kaza riskini arttırması, kış aylarında ekili arazileri tehdit eden domuzların oluşturduğu tehlikelerin ciddi boyutlara ulaşmaya başlaması, köylülerin de huzurunu kaçırmaya başladı.

Yaban domuzlarının havaların soğumasının ardından yiyecek bulabilmek için Nevşehir'in özellikle Hacıbektaş, Ürgüp ve Gülşehir çevresindeki yerleşim yerlerine inmesi, bu bölgelerdeki tarım alanlarına zarar verip, araç sürücüleri için ciddi tehlike oluşturmaya başlaması, sürek avını bir kez daha gündeme getirdi. Bu konuda ilk adım ise Hacıbektaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden geldi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde yaban domuzu sürek avı düzenleneceği bildirildi.

Hacıbektaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada Yaban Domuzu Sürek Avı düzenleneceği duyuruldu. İşte açıklama metninin tamamı;

İlçemiz Hırkatepesidelik, Büyükkışla, Yenice, Kütükçü, Anapınar köyleri ve Bala Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Hırka Dağı genel avlağı, Killik genel avlağı, Yenice avlağı ve Kızılöz mevkilerini kapsayan bölgede 18-19 Ocak 2021 tarihlerinde 09:00 – 15:00 saatleri arasında tarımsal alanların korunması amacıyla 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3. Maddesine istinaden yaban domuzu sürek avı düzenlenecektir.

Bölge halkının bilgilerine sunulur.

SÜREK AVI DÜZENLENMELİ
Kış ayları geldiğinde hem su, hem de yiyecek ihtiyacını karşılamak için yerleşim alanlarına kadar inen böylece büyük korkuya neden olan domuzların populasyonunun normal seviyeye indirilmesi, insanlar için tehdit olmasının engellenmesi için Nevşehir il genelinde sürek avının yapılması gerekiyor.  Aksi takdirde önümüzdeki günlerde domuzların kazaya sebebiyet verdiği, ya da köylüleri yaraladığı haberlerini istemesek de okumak mümkün olabilecek.


Kaynak: Haber Hacıbektaş Com