2023-2024 Yılı Okul Sporları Halter Gençler A-B Kız Türkiye Birinciliği Müsabakaları 05 - 07 Mart 2024 tarihleri arasında Nevşehir ilimiz ev sahipliğinde Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda başladı.

Okul Sporları Halter Gençler A-B Kız Türkiye Birinciliği Müsabakalarına 55 ilden yaklaşık 600 sporcu ve antrenörlerin katılımı ile 04 Mart Pazartesi günü Saat 17:00’de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğünde düzenlenen teknik toplantı sonrası bugünde müsabakalar başladı.

Çekişmeli geçen turnuvayı 20 yıl sonra yeniden Nevşehir Damat İbrahim paşa spor salonuna ayak basan Assuva Group Yönetim kurul Başkanı eski Milli haltercimiz Remzi Başbuğ'da izledi.

ASSUVA'NIN SAHİBİ REMZİ BAŞBUĞ KİMDİR?

Assuva Savunma Sanayi şirketinin sahibi Remzi Başbuğ 1979 yılında Nevşehir'de dünyaya geldi.

 İlkokul, ortaokul ve liseyi Nevşehir’de okudu. İlk ve orta okul yıllarından itibaren "elektronik" alanında kendini geliştirdi. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gitti. Aynı alanda üniversite eğitimini tamamladı. Daha sonra Almanya'da bu alanda uzmanından elektrik ve manyetikle ilgili eğitim aldı. Ve Almanya'dan getirdiği makineleri Türkiye'de satışa başladı. Son olarak kendi ürettiği yer altını gören yerli ve milli cihazlar Türk askeri için güzel bir kaynak ve Türk mühendisleri için gurur kaynağı oldu.

Halter'de de yüzakımız olmuştu...

Nevşehirli hemşehrimiz Remzi Başbuğ, 17 yaşında iken Naim Süleymanoğlu'nun etkisi altında kalarak haltere merak sardı. Bizzat kendi kendisini yetiştirdi; bölge, derken Türkiye birinciliklerine, sonunda da Avrupa'lara kadar ulaştı. Çok genç yaşta Halter Milli takım forması giymeyi başaran Remzi Başbuğ Avrupa yıldızlar şampiyonasında Avrupa 3'üncüsü oldu.  1995 yılında Türkiye Fair Play ödülüne layık görüldü. 

Drone ve dedektör alanında, mütevazı ama gelecek vadeden Assuva’nın patronu Remzi Başbuğ, evli ve Nina adlı kız ve Emirhan adlı erkek çocuk babasıdır.