TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve GTİ Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ile birlikte Çanakkale’de bir dizi ziyaret ve etkinliklere katıldı.
İlk önce Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası açılış törenine katıldı.​ Hisarcıklıoğlu, artık Odaların hizmet binalarının, şehirlerin en modern hizmet binaları haline geldiğini, tüccar ve sanayicinin en iyi hizmeti hak ettiğini belirtti.
Biga TSO ve TB’nin Akredite olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, üyelerine Fransa, Almanya ve İngiltere’deki oda/borsalarla aynı standartta hizmet verdiklerini vurguladı.
 
Hisarcıklıoğlu, Biga TSO ve TB’nin eğitim konusuna özellikle odaklandığını anlatarak, “Biga’da mesleki ve teknik eğitimin reel sektörün ihtiyacına göre şekillenmesini sağlamak için mesleki teknik Anadolu liseleri ile işbirliği protokolü imzalandı. İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenliyorlar” dedi.
 
Biga’da birlik ve beraberliğin olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı, şehirlerin markalaşmasının, şehrin valisi, milletvekilleri, belediye başkanı ve STK’ların birlikte hareket etmesi ile mümkün olduğunu söyledi.
 
Açılış töreninin ardından, Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız Çanakkale’nin Yıldızları Müşterek Ödül Töreni’ne katıldı.
 
Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, Çanakkale’nin 80 milyon için farklı bir anlamı olduğunu belirterek, “Bu milletin dirilişini müjdeleyen şehirdir Çanakkale. Bugün başımız dik, bu topraklarda yaşıyorsak, Çanakkale’de başlayan milli direniş ve istiklal ruhu sayesindedir. Çanakkale, ümidin inanca, inancın başarıya döndüğü yerdir. Allah, bu toprakları, bu vatanı korumamız için bize güç, kuvvet versin, bizleri ecdadımızın mirasına layık bir millet olmamızı nasip etsin” dedi.​
 
Çanakkale TSO ve TB ile iftihar ettiğini ifade eden TOBB Başkanı, 5 yıldızlı Akredite oda/borsa olduklarını anımsatarak, üyelerine Londra, Paris ve Berlin odaları ile aynı standartlarda hizmet verdiklerini bildirdi.
 
Daha sonra Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nında  katılımı ile TOBB tarafından Çanakkale’de yaptırılan TOBB Sosyal Bilimler Lisesi’nin kurdele kesme törenine katıldı.Hisarcıklıoğlu, lisenin Çanakkale’ye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Son olarakta, Hisarcıklıoğluve Parmaksız,  Çanakkale programları kapsamında Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.​
Ziyarette, Hisarcıklıoğlu Vali Tavlı’ya TOBB tarafından bastırılan Dede Korkut Kitabı hediye etti.