Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek Türkiye'nin ilk "Kreatif Ekonomi Zirvesi" TOBB İkiz Kuleler ’de başladı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) ve GTİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Türkiye'nin ilk "Kreatif Ekonomi Zirvesi" programına katıldılar.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu zirvenin, kamu desteklerinin sektöre daha etkin duyurulmasına ve potansiyel işbirliklerinin geliştirilmesine imkân tanıyacağını söyledi.​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kreatif Endüstriler Meclisi’mizin düzenlediği "Türkiye Kreatif Ekonomi Zirvesi" başladı. İki gün sürecek. Sektörün geleceğini inşa etmek için kamu, özel sektör, akademisyenler, öğrenciler ve araştırma şirketi yetkilileri Birliğimizin ev sahipliğinde bir arada. Kreatif endüstrilerin ekonomik etkileri, devlet destekleri, yapay zeka, inovasyon, ihracat potansiyeli ve Türkiye'nin bu alandaki rolünün artması için yol haritasını uzmanlar tartışıyor." dedi.

Zirvede, kreatif endüstrilerin ekonomik etkileri, devlet destekleri, yapay zeka, inovasyon, ihracat odaklı ticaret ve Türkiye'nin bu alandaki hakim rolü gibi çeşitli konularda paneller düzenlenecek.