İlimiz H. Rasim Uzer Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri  “Hedefler Okumakla Başlar“ (Goals Start With Reading) eTwinning projesini ülkemizden ve yurtdışından oluşan ortaklarıyla birlikte başlatmıştır. Proje yürütücüsü Özel Eğitim Öğretmeni  Özge ÖZDEMİR’dir.

Proje yürütücü öğretmeni Özge ÖZDEMİR “Bu proje ile öğrencilerin evde aile bireyleri, yurtlarda arkadaşları, öğretmenleri, idarecileri, sınıf arkadaşları veya okula davet edilecek misafirleri ile belirli saatlerde kitap okumaları, sonra okudukları kitapları proje ortaklarıyla paylaşmaları, bu sayede gençlerin kitap okumanın ve paylaşmanın zevkini yaşamaları ve bu proje sayesinde yeni dostluklar kurabilmeleri” amaçlanmıştır.

“Öğrencilerimizin cep telefonu, tablet gibi teknolojik cihazlarla uğraşmak yerine kitap okuma bilincini, kültürünü geliştirmeyi, öğrencilerimize kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını aşılamayı, farklı öğrencilerle iletişim kurmasını sağlayarak dil becerilerinin gelişimini sağlamayı, farklı okullardan öğrencilerle kitap alışverişinde bulunmalarını ve farklı kitaplara ulaşmalarını sağlamayı, sadece teknoloji ile gereksiz zaman harcayan bir nesil değil, okuyarak kendini geliştiren bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz”  dedi.

Proje 2020 Aralık ayında başlamış olup 2023 Nisan ayında sona erecektir.  Proje kapsamında öğrenciler, proje yürütücü öğretmeni ve  Okul Müdürü Yusuf ÇAĞLAYAN  ile birlikte okuma etkinliği düzenlenmiştir. Bu etkinliğin yanı sıra proje ortakları ile planlanan program, projenin amaç ve hedefleri doğrultusun değişik etkinlikler yapılmıştır. Bu güzel projelerinden dolayı bizlerde okulumuz yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.