Mustafapaşa Ajwa Hotel sahibi Azeri kökenli Türk vatandaşı Abu Bakr, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul'u makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Ayhan Güney ve Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur'unda eşlik ettiği ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul; "Mustafapaşa Ajwa Hotel sahibi Azeri kökenli Türk vatandaşı Abu Bakr Bey ziyaretimize geldi. Cambridge de Doktorasını tamamlamış, işi ile ilgili detaylara kadar ilgilenen bir iş adamı ile tanıştım, memnun oldum. Belki de hepinizin merak ettiği şu soruyu sordum: "Otel mimarisi çok güzel ama bölge taşı neden tercih edilmedi?" dedim.

İnşaat aşamasında bölge taşı fiyatı teklifi bölge esnafı tarafından çok çok yüksek verilmiş. Bunun üzerine Mardin taşı kullanılmış, Mardin taşı kullanmaya karar verdiklerinde ilk verilen Ürgüp taşı fiyatı 1/10’a düşmüş. (Örnek: 50 TL’den 5 TL’ne) Oysa başlangıçta bu fiyat verilseymiş taşlar Ürgüp taşı olacakmış. Bu arada Ajwa Hotel, Kapadokya’da ilk “Terclh Edllen Otel” klasmanına giriyormuş. Tebrikler…" dedi.

Editör: İbrahim UYSAL