Nevşehirli Bürokratlar ve İş adamları Derneği NEVBİAD, İstanbul’ da yaşayan Nevşehirli köy derneklerini bir araya getirdi.

İstanbul da bulunan Nevşehirli köy dernekleri başkanları ile Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği Başkanı Kazım TEKİN’nin ev sahipliğinde akşam yemeğinde bir araya geldiler.

NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin himayelerinde düzenlenen organizasyonda, Nevşehir ili, ilçe ve köy dernek başkanları yöneticileriyle İkitelli ocakbaşı resraurantta akşam yemeğinde istişare toplantısında buluştu. Toplamda 15 derneğin katılımında düzenlenen toplantıya, Başakşehir Kaymakamı ve NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Emniyet Organıze Şube Müdürü Gaffar Demir, NEVBİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek başkan ve yöneticileri katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan NEVBİAD Dernek Başkanı Kazım Tekin, “İstanbul'da yaşayan tüm Nevşehirlilerin ortak hareket etmeleri, birlik ve beraberlik içinde olmaları, ortak projeler geliştirmeleri için, bir birimizi daha iyi tanıyıp, istişare yapmak için bir aradayız.” dedi. 

Tüm dernek yöneticilerin sorunlarını tek tek dinleyen Kazım Tekin “Derneklerimizin isimleri farklı olsada hepimizin ortak noktası olan Nevşehir'imizi İstanbul'da en iyi şekilde temsil etmek ve gurbetteki hemşerilerimizin sorunlarına çözüm üretmek gayreti içerisindeyiz. Bütün derneklerimizle zaman zaman yaptığımız istişarelerle ortak paydamız olarak Nevşehir'imizi ve Kapadokya'mızı tanıtacağız.” dedi.


Bu tür buluşmaların önemine dikkat çeken Nevşehir İlçe, Belde ve Köy Dernek Başkanları da, NEVBİAD Dernek Başkanı Kazım Tekin'e teşekkür ederek, En kısa sürede yeniden bir araya gelmek üzere ayrıldılar.

İstanbul Özkonaklılar Derneği Başkanı Adnan Erin'de toplantı sonrasında yaptığı açıklamada ,Özkonaklılar Derneği olarak İstanbul Başakşehir Kaymakamı ve NEVBİAD Başkanı Sayın Kazım TEKİN' in düzenlemiş olduğu Nevşehir Dernek Başkanları sohbet toplantısına katıldık. Nevşehirimizin gururlarından Başakşehir Kaymakamı Sayın, Kazım TEKİN' in, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa ÇALIŞKAN' ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize suçlarla mücadele şube müdürü Gaffar DEMİR' in ve Nevşehirliler Dernek Başkanlarının Tüm Özkonaklı Hemşehrilerimize selamlarını ilettiler.