İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamasında, "Ya tarih yazacağız, ya da tarih olacağız" diyerek  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş'a adaylık çağrısı yaptı. 

Yavaş ve İmamoğlu'nu aday olmaya çağırdı

Akşener yaptığı açıklamasında; "Dün 5 siyasi parti tek bir isim dile getirerek Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismini dile getirdiler. Biz de milletin teveccühüne şahit olduğumuz, anketlerde Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazanabileceğini gördüğümüz 2 ismi dile getirdik. Bu isimler Sayın Yavaş ve İmamoğlu idi.

Ayrıca masaya adayın rasyonel bir şekilde belirlenmesini önerdik. Ancak bu önerimiz masadakiler tarafından reddedildi. 6’lı masanın son toplantısında bir tırnak içi anlayışa varıldı.

AKŞENER'DEN ALTILI MASAYA ÇOK SERT ELEŞTİRİLER

Anlamış olduk ki kişisel hırslar milletin isteklerine tercih edildi. Aziz milletim biz İYİ Parti’yi bunun için kurmadık. Önce millet, önce memleket demekten asla vazgeçmedik. Yeri geldi parti çıkarlarımızı hiçe sayıp milletimizi gözettik. Hakarete uğradık, dişimizi sıktık. Bıkmadan, usanmadan konuştuk, anlattık, dinledik. Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz noktada 6’lı masa milletin iradesini yansıtma kabiliyetini kaybetti. 6’lı masa ortak bir akıl platformundan çıkıp tek bir adayı konuşan bir noter masasına dönüşmüştür.

“6’LI MASA ARTIK, MİLLET İRADESİNİ KARARLARINA YANSITMA KABİLİYETİNİ KAYBETMİŞTİR!”

Biz ne olursa olsun imzamızın ve milletimize verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Biz ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını hiç etmeyeceğiz. Türk milletinin varlığını bir kişinin iki dudağına bırakmayacağız. İlk günden bu yana daima biz demeye devam edeceğiz. Buradan sizin aracılığınız ile Sayın Mansur Yavaş’a ve Sayın Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunuyorum. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimiz sizi başının üzerinde taşıdı. Bugün de çok kritik bir dağılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor. Kurumlarımızın yapısının içi boşaltılırken, saray hükümeti üzerine düşen sorumluluğu yerine getiremezken milletimiz sizin aziz bir görevi yerine getirmeye görevli kılmıştır. Bu vazife çirkin bir zihniyeti yerine getirme vazifesidir. Bu vazife milletin sesini duyma vazifesidir. Bu vazife milletin hakkını millete verme vazifesidir. Bu vazife reddedilemez, görmezden gelinemez bir vazifedir. Bu karar milletindir. Bu saatten sonra bize kalan bir seçim yapmaktır. Ya tarih yazacağız, ya tarih olacağız." ifadelerinde bulundu.