İYİ Parti Nevşehir'de İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli'nin istifasının ardından boşalan il başkanlığı koltuğuna Kamuran Demirsoy getirildi.

Konuya ilişkin Nevşehir İYİ Parti'den yapılan açıklamada; "NEVŞEHİR IYI PARTİ'DE Av. Alihan KUZEYLI'nin istifası sonucu boşalan il başkanlığına yönetim kurulumuzun oy birliği ile Kamuran Demirsoy seçilmiştir. Bu bir bayrak değişimi, hizmet yarışıdır. Bu süreçten partimiz güçlenerek çıkmıştır." denildi.

6 Aralık 1967 Doğumlu olan Kamuran Demirsoy, Tek Gıda İş Sendikası Orta Anadolu bölge eski başkanı ve İYİ Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olarka görev yapıyordu.

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Kuzeyli istifa etmişti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisinin grup toplantısında Rasim Arı'ya rozet takmasıyla hat safhaya ulaşan rahatsızlık sonrası İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifasını veren İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti; 

"Şehrimize hizmet getirebilmek adına yaklaşık on ay önce bir yola çıktık. Bu süreçte tüm hayatımızdan fedakarlıklarda bulunup hiçbir şahsi menfaat gütmedik.  Nevşehir hak ettiği değeri görebilsin diye bir amaca inandık, bu amaç doğrultusunda hizmet ettik.

Şüphesiz bu yolda yapamazsın diyenler oldu, yapılan il kongresinde genel başkan yardımcılarımızdan, teşkilat koordinatörlerine kadar rakibimiz olan adayları açıktan destekleme hadiseleri gördük. Yılmadık, vazgeçmedik.

Genel merkezden gelip müdahil olanlar da, yerelde taş koymaya çalışanlar da hizmet etme aşkımızı baltalayamadı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığında da milletvekili adaylığında da teşkilatımızın ve şehrimizin görüşlerini harfiyen genel merkeze ilettik.

Kuzeyli, Nevşehir’in yerel teşkilatı yok sayıldı; ‘’Siz bilmezsiniz, biz biliriz’’

Geldiğimiz noktada her iki adaylık hususunda da genel merkezimiz ile fikir ayrılığına düşmüş bulunmaktayım.

Teşkilatçılığın özünün, hasının teşkilata emek verenleri ezmemek, yok saymamak olduğunu öğrenerek büyüdüm. Ne var ki gelinen noktada Nevşehir’in yerel teşkilatı yok sayılmış, ‘’siz bilmezsiniz, biz biliriz’’ denilmiştir.

Şahsi olarak hiçbir makam, mevki ve menfaati bulunmayıp tek gayesi Türk milleti ve Nevşehir olan bir Türk gencinden ötesi de değilim.

Bu süreçte Nevşehir’e hizmet için birlikte mücadele ettiğimiz eşimden, abilerimden, ablalarımdan, kardeşlerimden, kurucularımızdan, yöneticilerimizden ve üyelerimizden haklarını helal etmelerini istiyorum. ‘

’Hata yapsa da görevden alsak’’ diye bekleyen genel merkez emir erlerine fırsat vermeden, hiçbir sağlık sorunum olmamasına rağmen, teşkilatımın yok sayılmasına tepki olarak ‘’mahkeme, kadıya mülk değildir’’ düsturumuzla il başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Yakamdaki onur rozeti, Türk milletinin bir ferdi olmaktır." dedi.

"Yakamdaki onur rozeti, Türk milletinin bir ferdi olmaktır."

Saygılarımla