Vizyonunu turizm kenti olarak belirleyen Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in turistik yörelerinde tatilcilerin duyarsızlığı tepkilere neden oluyor.

kapadokya çöplüğe dönmesin...

Tüm Kapadokya genelinde olduğu gibi Göreme Açık Hava Müzesi tarihinin en kalabalık dönemini yaşıyor.

Bölgeye gelen turist sayısının artması için çalışanlara rağmen, toplum olarak çevreyi temiz tutabilme konusunu bir türlü beceremiyoruz. Bu konuyla ilgili kiminin farkındalığı yüksek, kimi farkında ama duyarsız, bazıları farkında bile değil, kiminin ise hiç umurunda değil!

Çevremizi temiz tutmak zor değil!

En son bu konuda Göreme Açık Hava Müzesi etrafında tatilcilerden kalan çöp görüntüleri çevre kirliliğine neden olurken, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen turistlere karşı mahçup duruma düşüyoruz. Bu görüntüleri, Kapadokya bölgemizin bir çok noktasında görebilmek mümkün. 

Kapadokya Alan Başkanlığını göreve davet ediyoruz! 

FİB Haber merkezi olarak bu konuda Kapadokya Alan Başkanlığı'nı göreve davet ediyoruz. UNESCO tarafından dünya kültür miras listesinde yer alan bu özel soğrafyada Kapadokya bölgesini kirletenler için caydırıcı cezaların uygulanması için biran önce çalışma yapmaya davet ediyoruz.

Dünya'ya rezil oluyoruz!

Durumdan rahatsızlığını dile getiren bölge turizmcileri ve turist rehberleri de Kapadokyamızı ve insanlarımızı bu şekilde mi tanıtacağız. Tüm Dünyaya rezil oluyoruz. Acil bu konuda duyarlılığı geliştirmeliyiz. Çevreye gelişigüzel atılan çöpler için yöre insanlarımızı ve yerli vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.