AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Kapadokya’da yapılan 2 ayrı festivalin birleştirilip tek bir çatı altında yapılacağını açıklamasının ardından 2023 Kapadokya Balon festivali tarihi belli oldu. 

Nevşehir'de, Kapadokya Balon Festivali 4-12 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Geçen sene üçüncüsü düzenlenen Kapadokya Balon Festivali’nin Temmuz'da Göreme’de Ağustos'ta ise Ürgüp’te olmak üzere iki ayrı yerde iki festival olarak düzenlendiğini hatırlatan Milletvekili Açıkgöz, “Bölgenin kültürel ve doğal güzelliğini öne çıkartarak ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak için yapılacak dünya sıcak hava balonunun en önemli yerde olmasını sağlamak amacıyla Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından bu iki festival birleşerek tek bir çatı altında yapılacak. Her kesimin kültür ve sanatla buluşacağı tek bir festival halinde olacak. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yıl temasıyla bölgemizde Türkiye’ye katkı sağlayacak balon festivali Kapadokya Alan Başkanlığının katkısıyla inşallah 2023’te hep beraber yapacağız.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2028 yılında 36 tane şehrimizde festival yapılıyor olacak. Yeni şehirlerimiz: Adana, İzmir, Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Gaziantep… Festivallerimizi eşit bir şekilde Anadolu’nun farklı bölgelerine yaymak istiyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2022'deki turizm verilerine ilişkin, "Türkiye, 2022'de 51.4 milyon turist ve 46.3 milyar dolar gelire ulaştı." dedi.
 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'de artık belli destinasyonlarda değil, her ilde ağırlama yapacak seviyeye geldiklerini kaydederek, "İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Programıyla birlikte 3 yıldır tüm illerimizde koordinasyon kurumlarımız var. Bunlar TGA ile iş birliği içerisinde bölgenin tanıtımıyla ilgili beraber çalışıyor. GoTürkiye dışında her ilin kendi 'Go' hesabı var onlar da burada faaliyetlerini yürüyor. Tüm illerle ilgili hem görseller hem sosyal medya içeriği ve yurt dışı dijital tanıtım çalışmalarında çok ciddi bir artış başlattık ve yoğun bir şekilde devam edeceğiz." diye konuştu.

Geleceğin turizminin sürdürülebilir olmak zorunda olduğuna dikkati çeken Bakan Ersoy, "Biz de bu değişme en hızlı adapte olan ülke olmak istiyoruz. 2030'a kadar 24 bin 500'e ulaşacak konaklama tesisimizin hepsinin üçüncü aşama sürdürülebilirlik kriterini tamamlamış olacağını öngörüyoruz. Dünyada, bunu Bakanlık nezdinde kanunla yürüten ilk ülke Türkiye oldu." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, kültür yolu festivallerinin gerçekleştiği şehirlerin markalaşmasını hedeflendiklerin aktararak, "2022'de 5 şehirde bunu gerçekleştirmiştik. Bu sene 6 şehir daha eklenerek, 11 şehirde Kültür Yolu Festivallerimiz yapılacak. Bundan sonra her yıl 5 şehir ekleyerek, 2028 yılında 36 şehrimizde festival yapılacak. Yeni şehirlerimiz, Adana, İzmir, Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Gaziantep. Festivallerimizi eşit bir şekilde Anadolu'nun farklı bölgelerine yaymak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.