Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde (NEVÜ) akademik kadro güçlendiriliyor. Üniversite Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda 3 fakülteye 4 profesör ataması gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde yeni eğitim-öğretim yılında akademik kadronun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen Üniversite Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde profesör kadrolarına atamalar yapıldı.

4 Akademisyenin Profesörlük Ataması Tamamlandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ihtisaslaşan üniversite olarak belirlenen NEVÜ’de, akademik ve fiziki altyapının geliştirilmesinin yanı sıra nitelikli insan kaynağının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda YÖK tarafından üniversiteye verilen kadrolar doğrultusunda atama süreci tamamlanan akademisyenlerin yeni görevleri şöyle oldu:

  • Doç. Dr. Davut Sarıtaş, Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı profesör kadrosuna,
  • Doç. Dr. Vedat Aktepe, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı profesör kadrosuna,
  • Doç. Dr. Sevil Sungur, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı profesör kadrosuna,
  • Doç. Dr. Meliha Aklıbaşında, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Tasarımı Ana Bilim Dalı profesör kadrosuna atandı.

Aktekin’den Yeni Profesörlere Tebrik

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, gerçekleştirilen atamalarla üniversitenin akademik kadrosunun daha da güçlendiğini belirtti.

NEVÜ’de fiziki ve akademik altyapının geliştirilmesine yönelik çalışmaların yanı sıra nitelikli insan kaynağının güçlendirilmesine yeni eğitim-öğretim yılında da devam ettiklerini ifade eden Aktekin, ataması yapılan öğretim üyelerine yeni unvanlarıyla görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

Aktekin, akademisyenlerin özverili çalışmalarının bundan sonraki süreçte de artarak devam etmesi temennisinde bulundu.