Avrupa Birliği tarafından finanse edilen KED 2020/IPA/88 nolu "Kapadokya Kadın Kooperatifleri Akademisi" projesinin kapanış toplantısı 10.06.2024 saat 13.30'da Ortahisar Cave Otelde yapılacak.

Anadolu'dan yükselen kadın kooperatiflerinin sesi...

S.S. Terra Kapadokya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı ve aynı zamanda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ferda Üstün yaptığı açıklamasında; "Avrupa birliği tarafından desteklenen Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Simurg tarafından yürütülen proje çağrısına toplam 115 kadın kooperatifi başvuruda bulundu, S.S. Terra Kapadokya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’mizinde içinde yer aldığı 20 kooperatif hibe almaya hak kazanmıştır. Kooperatifimizde  “Kapadokya Kadın Kooperatifleri Akademisi” adlı projesi destek almaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda Nevşehirde faaliyetlerine devam eden 19, Kayseri de  20 kadın kooperatifine ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler vermişlerdir. Kadınların görüşlerii ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan eğitimlerden ilki; ileri düzey kooperatifçilik; 2. Proje yazma ve yürütme, 3. Marka, standart ve etiketleme süreci; son olarak e-ticaret ve sosyal medya yönetimidir. Kalıcı iş birlikteliğine dönüşmesini beklediğimiz bu eğitimlerin güncel bir şekilde devem etmesi ve istenildiğinde ulaşılabilir olması adına  www.terrakapadoya.com sayfasında bir  “EĞİTİM PLATFORMU” oluşturulmuştur.  

Bölgede kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarına önemli katkılar sunun kooperatifçilik faaliyetlerinin daha bilinçli ve sistemli bir şekilde gerçekleşmesi adına katkı sunan bu projenin iştirakçileri; Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı, Oran kalkınma ajansı; Nevşehir sanayi ve ticaret odası, Nevşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ortahisar Belediyesidir.

10.06.2024 Ortahisar Cave Hotelde yapılacak olan proje kapanış toplantısı;

Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Valisi Ali FİDAN ve il protokolünden oluşmaktadır. 

Kadın kooperatifleri ile yerel yönetimler arasındaki işbirliği ve bağların güçlendirilmesini öncelikleyen bu toplantının gündemi;

Protokol konuşmaları, 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Sahne Sanatları Bölümü-Anasanat Dalı Öğretim Üyelerinin yapacağı müzik dinletisi ve kokteyl sonrası; Kadın kooperatiflerinin katılımı ile gerçekleşecek seramik workshop'u ile sonlandırılacaktır. 

Editör: Funda Afşar