Kapadokya'da, Jandarma Genel Komutanlığının 175'inci kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla çok sayıda sıcak hava balonu, bu sabahki uçuşlarında sepetlerine Türkçe ve İngilizce yazılı pankart astı.
Göreme beldesinde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği sıcak hava balonları, sepetlerine "kanun ordusu jandarma 175 yaşında", "jandarma 175 yaşında, bir gün değil her gün fedakarca", "jandarma halk ele ele daha nice 175'inci yıllara" yazılı pankartları asarak havalandı.

Yerli ve yabancı turistler de Kapadokya bölgesinin sembolü haline gelen balonlarla peribacalarının arasından süzülerek, doğal güzellikleri izlemenin yanı sıra Jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümü kutlamalarına şahitlik etti. Uçuş öncesi pankartlarla poz veren ziyaretçiler, jandarma personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Pankartların asılı olduğu balonlar güneşin doğuşu ile Göreme beldesinden Kapadokya semalarına yükselirken, uçuş yaklaşık 1 saat sürdü.

Voyager Ballons pilotu Emre Cantemur, Jandarma'nın kuruluş yıl dönümünü tebrik ettiğini belirterek, "Bölgede faaliyet gösteren balon firmaları olarak asayiş ve güvenliğimiz için 7 gün 24 saat çalışan Jandarma teşkilatını kuruluş yıl dönümünde yalnız bırakmamak adına bu organizasyonu yaptık" diye konuştu.