Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi, Türkiye'de 2014'ün ilk 5 ayında 67 tane UFO görüldüğünü açıkladı. Merkez'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki UFO olayları 2014'ün ilk 5 ayında yüzde 60 artış gösterdi.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de UFO meraklıları günden güne çoğalıyor. Daha önce İzmir'in Seferihisar ilçesinde Türk savaş jetleriyle UFO'ların it dalaşı yaptığını iddia eden Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi, bu kez de 2014'ün ilk 5 ayında yüzde 60 artış gösterdiğini açıkladı.
KAPADOKYA'DAKİ EN NET FOTOGRAF
Nevşehir'de bugüne kadar çekilen en net fotoğrafı Uçhisar Beldesinde bulunan Güvercinlik Vadisi'nde fotograf çekimleri yapan Serdal Arıcan tesadüfen çekmişti.
Güvercinlik Vadisi'nde çekilen fotoğrafta peri bacalarının üzerinde bilinmeyen cismi eve gidince farkeden Arıcan, "Fotoğrafları bilgisayarıma attım. Fotoğrafları incelerken peri bacasının üzerindeki cisim beni hayrete düşürdü" diyen Arıcan'ın fotografı Sirus Uzay Araştırmaları'nın arşivine girdi
"UFO'DA YÜZDE 60 ARTIŞ VAR"
Gözlemlerin ve kayıtların İstanbul ve çevresi, Antalya, Alanya, Adana, Bursa, Bozcaada, Samsun, Ankara, İzmir, Efes ve çevresi, Manisa, Afyon, Denizli, Kayseri, Sivas, Nevşehir, Aksaray, Konya, Edirne, Bilecik, Kırıklareli, Çanakkale, Eskişehir, Safranbolu, Giresun, Kıbrıs, Kütahya, Adıyaman, Ağrı, Erzurum, Zonguldak, Ayvalık, İzmit, Bolu, Çeşme, Bayburt, Balıkesir, Hatay, Sakarya, Tuz Gölü, Bodrum, Uşak, Şanlıurfa, Van ve Kıbrıs'ta yapıldığı açıklanırken, Türkiye'de son 10 yıldır yapılan ihbar ve gözlemlerdeki artış oranının ise her yıl ortalama yüzde 15 civarında olduğu ancak 2014 yılının ilk 5 ayında bu artışların ilk defa yüzde 60'a yükseldiği belirtildi.
"2014-2018 DÖNÜM NOKTASI OLACAK"
Söz konusu artışların diğer tüm dünya ülkeleri için de geçerli olduğu ifade edilen açıklamada, "Önümüzdeki dönemde de UFO gözlemlerinin tüm dünyada ve Türkiye'de çok ciddi bir şekilde artacağını ve 2014-2018 yılları arasının UFO gözlemleri açısından dönüm noktası olacağını ve artık tüm dünya hükümetlerinin bu konuda saklanan gerçekleri açıklamak zorunda kalacaklarını öngörmekteyiz" denildi.
Geçtiğimiz günlerde de Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yapılan "Ege Denizi Gökçeada açıklarında milliyeti ve tipi tespit edilemeyen bir hava aracı Türk Hava Sahasını İhlal etti" açıklaması UFO olarak yorumlanmıştı.