Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un 1618 sayılı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kanununu değiştirmek için hazırladığı yasa tasarısı Kapadokya'da da turizm sektörünün gündeminde.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kapadokya Bölge Temsil Kurulu ev sahipliğinde "1618 Sayılı Seyahat Acentaları Birliği Kanunu Değişikliğine İlişkin yeni yasa tasarısı hakkında bilgilendirme toplantısı" gerçekleştirildi.

1618 sayılı yeni yasa tasarısı istişare edildi...

Kapadokya BTK Başkanı Faruk Kahveci’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Talip Aldemir, Erciyes BTK Başkanı Ali Emre Mart ve Kapadokya bölge acentaları katıldı.

Toplantı kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürürlükten kaldırılmak istenen 1618 sayılı Kanunun yerine hazırlanan yeni yasa taslağı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 

Edinilen bilgilere göre, tasarı kabul edilirse, TÜRSAB’ın birlik adı altında beşe bölünmesinin yolu açılıyor. Tur Operatörleri, Sağlık Turizmi, Hac ve Umre, Uçak Bileti Satanlar, Aynı veya farklı alanlarda faaliyet gösteren ve en az bin üye olanlar ve mevcut TÜRSAB olmak üzere en az beş parçaya bölünebilecek birlikler ifade ediliyor.