Gönüllü temizlik projelerini Ürgüp Belediyesine ileten Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur'a Ürgüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de lojistik destek sağladı.

Rehblerler, 'Daha temiz bir Kapadokya' için çöp topladı

Kapadokya’nın figür andıran ilginç kaya oluşumlarının bulunduğu önemli turizm merkezlerinden olan Devrent Vadisi’nde temizlik yapan gönüllü Profesyonel turist rehberleri torbalar dolusu çöp topladı.

Çalışmayı koordine eden NERO Başkanı Özay Onur, çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattıkları projenin tüm Kapadokya'da hayat bulmasını istediklerini bu konuda herkesin bilinçli olması gerektiğini ifade etti.

Kapadokya'da görev yapan rehberler Devrent Vadisi’ndeki peribacalarının olduğu turistik alanlara dağılarak, vadi içindeki, yol kenarlarında ve arazide yerlere atılmış ve rüzgar ile çevreye dağılmış olan çöpler toplayarak temizledi.

Rehberler 2 traktör kasası çöp topladılar...

NERO Başkanı Özay Onur yaptığı açıklamasında; "Temiz bir toplum temiz bir çevre için" bugün Devrent vadisindeyiz ve gördüğümüz manzara gerçekten  içler acısı biz temizlik çalışması başlatıyoruz. Diyoruz ki herkes kapısının önünü süpürür ise bu şehir temiz olur. Bu kapsamda Rehberler Odası ile Ürgüp Belediyesi ortak proje çalışması ile başlattığımız temizlik çalışmamızda güzel bir organizasyona imza attık.

Arkadaşlar, burası dünya mirası, burası tarih doğa ve kültürün beşiği Kapadokya, burası medeniyetlerin büyüdüğü yer. Eğer bizler bugün buraya sahip çıkmaz isek önümüzdeki nesillere hiçbir şey aktaramayız. O yüzden arkadaşlarımızla Nevşehir Rehberler Odası olarak bugün Kapadokya'da temizlik hareketini buradan başlatıyoruz. Sadece levha dikmekle sorun çözülmiyor. Bunun için eğitimle toplumumuzun bilinçlendirilmesiyle ve duyarlılıkla ancak bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Biz NERO olarak bugün tüm yöre insanımıza Kapadokyamızı temiz tutmak adına çağrıda bulunuyoruz. Buradan bütün STK'lara, Belediyelerimize özellikle Ürgüp belediyesine ve gönüllü rehber arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.