Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustapaşa köyünde dün akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış sele neden oldu. Aniden bastıran sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar büyük sıkıntı yaşadı. 

GEÇMİŞ OLSUN MUSTAFAPAŞA...

Edinilen bilgilere göre, Sel suları sebebiyle Mustafapaşa köyü merkezindeki tarihi Konstantin-Eleni kilisesi sular altında kalırken, dükkanları su bastı, bazı otellerin depo kısımları da su aldı. 

AFAD, İl Özel İdaresi ekipleri ve Muhtarlık çalışanlarına gayretleri için teşekkür ediyoruz. 

Tarihi köy ve tarihi kiliseyi basan sel görüntüleri ise saniye saniye cep telefonu kamerasına böyle yansıdı.

Konstantin Eleni Kilisesi – Mustafapaşa

Konstantin Eleni Kilisesi, 18.yüzyıla ait, Gülşehir”deki 19.yüzyıla ait Dimitrius adına yapılan kilise ve Derinkuyu”daki Ortodoks Kilisesi bunun en güzel örnekleridir. Kilisenin giriş kapısının üstündeki yazıtta 1729 yılında inşa edildiği, 1850 yılında da onarıldığı anlatılır. 1895 yılında fresklerle bezenen kiliseye bir çan kulesi eklendi. Ancak resimler zaman içinde yok olmuştur. Düzgün kesme taştan inşa edilmiş kilise bazilikal planlıdır.

Giriş kapısının üzerindeki yazıda yazılmaktadır; Ben, en mukaddes kraliyet kilisesiyim; Konstantin ve Helena'nın I.Sultan Ahmet zamanında inşa edildi. I.Abdülmecid zamanında tezyin edildim ve ünlü Paisios Piskopos olduğunda Sinasos'un dolguları ve harcamalarıyla 1792 yılında tamamlandım.1850 de onarıldı.

Editör: İbrahim UYSAL