UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Kapadokya'nın kültürel ve doğal mirasını koruyarak geliştiren, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hareket eden Kapadokya Alan Başkanlığı, Uçhisar, Göreme, Ortahisar ve Ürgüp’teki kaçak yapıların, imar mevzuatı doğrultusunda tespitinin ardından yıkımlarına devam ediliyor.

Şimdiye kadar 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kapadokya’nın tarihî, kültürel ve doğal zenginliklerini koruyup geliştirerek bu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması için yürütülen çalışmalar devam ederken, Alan Başkanlığı döneminde bugüne kadar 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı.

Çalışma boyunca; sit alanında yapılanma koşullarına aykırı olarak ilave eklentileri bulunan yapıların kaçak bölümleri, kesin yapılanma yasağı bulunan sit alanlarında peribacası ve doğal oluşumlara zarar veren yapıların tamamı birer birer kaldırılıyor.

Kapadokya'da kaçak yapılar, Jandarma kontrolünde yıkılıyor !

Alan Başkanlığı tarafından tespit edilen kaçak, plansız ve imara aykırı yapılar, yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından Jandarm ekiplerinin kontrolünde birer birer yıkılıyor.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Göreme beldesi Esentepe mevkiinde bulunan turistik bir tesiste mevzuat gereği başlatılan yıkım işlemi de sürüyor.

Bu kapsamda; Göreme beldesi Esentepe panaroma mevkiinde bulunan 13 tesisinin yıkımı devam ediliyor.

Kaçak ve imara aykırı yapılaşma geçit vermeyen Kapadokya Alan Başkanlığı tespit ettikleri yapıları zaman kaybetmeden yıkıyor. Yıl sonuna kadar tespit edilen yüzlerce kaçak yapıların yıkımına devam edileceği öğrenildi.

Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Bölgenin doğal dokusuna zarar veren, kültürel varlıkları tahrip eden, turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyen tüm uygulamalara karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecektir” ifadeleri yer aldı.

detail-photo-fancybox-0detail-photo-fancybox-1

Editör: İbrahim UYSAL