2D 2 P  (Dream, Design, Paint, Play )  adlı  e-Twinning  projesi Türkiye kurucu ortaklığında ; Azerbaycan ,Slovenya ,Moldova,Tunus,Makedonya,İspanya ,Portekiz, Gürcistan uluslararası ortaklarla başlamıştır. Kuruculuğunu Karapınar İlkokulundan Neslihan BOZOĞLU’nun ve Gülşehir Atatürk İlkokulundan Bennur Özer ‘in yaptığı proje de  ;öğrencilerin öğrendiklerini kendi yöntem ve becerileriyle harmanlayıp ; özgün ürünler ortaya çıkarmasını amaçlamaktadır.
İnovatif düşünmeyi harekete geçiren ve dünyadaki tüm çocukların ortak dili olan ; müzik ,resim, ritim, drama ile zenginleştirilmiş etkinlikler projenin yapı taşlarıdır.
Okula uyum ,kültürlerin ortak değerlerde buluşması, hedef belirleme ve süreci yönetme gibi  önemli yaşam  becerilerinin kazanılması projeye yön verecektir . Ayrıca ; çalışmalarda web 2. 0 ile yapay zekayı kullanacak öğrencilerin teknolojiyi kullanma yeterliliği edinmeleri sağlanacaktır.
Kısacası bu proje ile,  öğrencilerin öğrendiklerini; farklı yöntem ve tekniklerle eğlenceli bir şekilde yansıtma süreci sağlanmış olacaktır.

Editör: Funda Afşar