Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Kavak Kasabası kumdere mevkiine açılan çevre yolu ve depoların da o bölgede yoğunlukta olması sebebiyle yeni kantar  ihtiyacı doğmasından dolayı Kavak Belediye Başkanı Sayın Celal YİĞİT'in girişimleriyle  80 tonluk teknolojinin son imkanları kullanılarak  hizmete açıldı.

Kavak belediyesi yeni kantarı hizmete girdi ...


80 tonluk Yeni kantar Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit'in çalışmalarıyla ile hizmete açılmış olup, modern digital kantar binası içinde numune alma odası ve analiz laboratuarı ile bağlantılı olacak şekilde planlandığı belirtildi.


Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit  ‘’ Yeni kantarımızın Beldemize hayırlı ve uğurlu olmasını diler çiftçilerimize ve üreticilerimize bol kazançlar dilerim ‘’ dedi.

Türkiye de yetişen özellikle narenciye ve patateslerin uzun süreli sağlıklı bir şekilde korunarak muhafaza edilen Kavak doğal soğuk hava depolarına taşınması için 2014 yılı Patates sezonunu açmış olduğundan ilk önce Patatesler tartılmaya başlandı.

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yer alan Kavak beldesi, soğuk hava depoları ile özellikle narenciye ve patates sektörüne hizmet veriyor.

Kavak Belediye Başkanı Belediye Başkanı Celal Yiğit yaptığı açıklamada, Beldemiz Kapadokya bölgesinde olmasına rağmen turizmden çok ticaret sektörü daha ön plandadır. Coğrafi konum itibariyle dünyada eşi ve benzerine rastlanmayan Kaya Oyma Doğal Soğuk Hava Depoları bulunmaktadır. Halkımızın büyük bir kısmı bu sektörde kendini kabul ettirmiş ve önemli konuma getirmiştir.

Bu depoların özelliklerinden bahsedecek olursak, yaz aylarında soğuk, kış aylarında ise sıcak olması depolarımızın doğal oluşunu sergilemektedir. Soğuk Hava Depolarında yaz aylarında Akdeniz bölgesinde yetiştirilen portakal, limon, greyfurtlar, kış aylarında ise patatesler muhafaza edilmektedir” dedi.

Soğuk Hava Depolarımızın özelliğinin nem ile yatak olarak narenciye ürünlerini beslemek olduğunu dile getiren Yiğit “ Gerek belediye başkanı olmadan önce gerekse Belediye Başkanı olarak göreve atanmamdan bu yana kasabamızın depoculuğu ve depoculuk sektörünün Türkiye ve Tüm dünyaya tanıtılması amacıyla girişimlerde bulundum. Akdeniz bölgesinin ileri gelen işadamları ve tüccarlarıyla irtibat sağlayıp, doğal harikalarımız olan Soğuk Hava Depolama sistemini daha ileri seviyelere götürmek için çalışmalarım devam etmektedir. Ayrıca, sulama diye adlandırılan Patates yetiştiriciliğinde de Soğuk Hava Depolarının önemi bir kez daha ortaya çıkmış olmaktadır” şeklinde konuştu.