Kayseri Yeşil Doğa Grubu tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı etkinlikleri kapsamında şehitler anısına Nevşehir'in Çat kasabasında bulunan vadide yürüyüş düzenlendi.

Kayseri Yeşil Doğa Grubu bu hafta Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in en güzel vadilerinden Çat vadisindeydi.

Grup Yöneticileri Erol Demir, Ali Haydar Karakaya ve Yücel Çalışkan tarafından 2023 yılının ilk etkinliğinde bir araya gelen Yeşil Doğa Grubu 50 kişi ile 17 km yürüyüş yaparak Çat vadisinde yürüdü.

Kayseri Yeşil Doğa Grubu günlüğüne düştüğü notta şunları ifade etti;

"Kayseri’den sabah 08:00 de yola çıktık, 09:15 de Çat kasabasına geldik, burada rehberlerimiz Hasan Pekçetinkaya ve Ömer Faruk Güven bizleri karşıladı. 
İlk olarak Fırınasma vadisinde yürüyüşümüz başladı, vadi içerisinde çalılıklar arasında ilerledik, ilerledikce manzara  giderek güzelleşmeye başladı. Ardından Büyüleyici Çat vadisine geçiş yaptık. 

Çat vadisi içerisinde yürüyüşümüz devam etti. Vadi içerinde muhteşem manzaralara tanıklık ettik.

Çat Vadisi, üç güzelliği bir arada barındırıyor. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikler, bu vadide bir arada toplanmış durumda. Vadi içinde üç binden fazla kayadan oyma güvercinlik var. Geçmişte bu güvercinliklerden temin edilen gübre ile bağcılık yapılmaktaydı. İlginç figürlü peribacaları ve yeşillikle kaplı olması nedeniyle Kapadokya'daki en güzel vadi olduğunu iddia ediyoruz. Kapadokya’da zipline projesinin yakın zamanda Çat vadisinde yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca  yakın zamanda Balon turlarının başlayacağı belirtiliyor. Çat vadisi manzarası nedeniyle özellikle fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekmekte ve son zamanlarda tanıtımları sayesinde ilgi odağı haline gelmektedir.

Vadi içerisinde yürüyüşümüzün son bölümünde   100 lerce basamaktan oluşan merdivenlerden çıkarak Çat vadisi Seyir terasına çıktık. Burada tüm vadiyi kuş bakışı seyrederek manzaranın doyumsuz keyfini çıkardık..

Çat Seyir terasında: Çat Belediye Başkanımız İbrahim Ertürk beyin çay ve peynirli ikramlarıyla öğlen yemeğimizi yedik. Burada başkanımız grubumuza Çat vadisi ile ilgili projeleri hakkında bilgiler verdi. Ardından başkanımız ile vedalaşarak rehberlerimizide yanımıza alarak bölgenin şirin tepesi Hilal dağına( Karnıyarık Kepezi) tırmanış yaptık. Tırmanıştan sonra rehberlerimizi Çat kasabasına bırakarak ayrıldık. 


 

Sıradaki rotamız Kayaşehir Nevşehir kalesiydi. Kısa bir yolculuktan sonra bu şirin Kaleye ulaştık. Konumu itibariyle tüm Nevşehir'i görebilen bir yükseklikteydi. Kale gezimiz sırasında Şehir merkezi tamamen sisler içerisindeydi. Kalede ise sis yoktu,  kendimizi bulutların üzerinde hissettik, nadir rastlanan bir doğa olayına tanıklık  ettik.
Dolu dolu geçen bir günün ardından etkinliğimizi tamamlayarak Kayseri’ye doğru yola çıktık. 

Başkanımıza grubumuza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu güzel etkinliğin gercekleştirilmesinde Yeşil Doğa grup başkanlarımız Erol Demir/Ali Haydar Karakaya/Yücel Çalışkan olmak üzere Çat belediye başkanımız İbrahim Ertürk beye, rehberlerimiz Hasan Pekçetinkaya ve Ömer Faruk güvene , Çat vadisine gelmemize vesile olan Nuri Güven  hocamıza ve tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni etkinliklerde görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın. " dedi.