NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesinde CHP’li Avanos belediye Başkanı İsmet İnce, seçim vaatleri arasında da yer alan Kent Konseyi için hazırlıklarını sürdürüyor.

İlçede yapılması planlanan çalışmaların ilçe halkının çoğunluğunun kararıyla yapılabilmesine zemin hazırlayacak olan Kent Konseyi için çalışmalarını sürdüren Başkan İnce, Kent Konseyinde Mahalle Temsilcilerinin, Muhtarların, Dernek ve Sendika temsilcilerinin, Meslek odaları temsilcilerinin, Esnaf kuruluşlarının, Sosyal kesim temsilcilerinin yer alacağını belirtti.

06 Ekim 2014  Salı günü yapılacak olan genel Kurulda Kent Konseyi temsilcilerinin kendi arasından bir Başkan ve 7 kişilik Yönetim kurulunu belirleyeceğini de sözlerine ekleyen Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Avanos ile ilgili alacakları kararların kent konseyinde enine boyuna ele alındıktan sonra Avanos Belediyesi olarak hayata geçireceklerini ifade etti.

İlçede oluşturulacak olan kent konseyinin onayını almayan çalışmaların hayata geçirilmeyeceğine vurgu yapan Başkan İnce, böylece halkın yerel yönetime dahil edileceğini de sözlerine ekledi.