Seçim çalışmalarını bütün hızıyla sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir milletvekili adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç şu açıklamayı yaptı: “Anadolu’da insanlara “nasılsın, ne yapıyorsun” diye sorduğumuzda “ne yapalım ekmek davası” derler. Bu söz “ geçinmek için, helal yoldan çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını temin etmek için çalışıp, çabalıyoruz” demektir. Bu aynı zamanda “malda, mülkte gözüm yok, ailemin rızkını çıkarayım, yeter” anlamına gelen bir kanaatkârlığın da ifadesidir.

Seçim çalışmalarım sırasında Nevşehir’de pek çok hemşerimizin sadece ekmeğinin, tenceresini kaynatmanın peşinde olduğunu gördüm. Hatırlarını sorduğumuzda “ekmeğimizin peşindeyiz, ekmek davasındayız” gibi cevaplar veriyorlar. Gelirin az, giderin çok olduğu bu devirde geçimi sürdürmek, muhannete muhtaç olmamak için insanlar kadını, erkeği çabalayıp duruyor. Analar akşam ailesinin önüne bir kap yemek koyabilmenin telaşında.

Nevşehirli hemşerilerimizin ekmekleri peşinde yaptıkları mücadeleyi görmezden gelemeyiz. Bizim amacımız ailelerin tencerelerinde dert değil, aş kaynamasını, her eve ekmek girmesini sağlamaktır. Biz israfı, lüksü, şatafatı ve yolsuzlukları önleyerek halkın sofrasındaki ekmeği daha da büyüterek, herkesin karnını doyuracak projeler yapmak zorundayız. Milletimiz, devletimiz zengindir, cömerttir. Bu zenginlik hepimize yeter. Yeter ki bu kaynakları doğru kullanalım. Peygamberimizin “komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifi ne kadar anlamlı ve önemlidir.