MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir milletvekili adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada “Nevşehir’imizde yaşayan engelli vatandaşlarımızı yok sayamayız. onlara sahip çıkacağız “ dedi. Kılıç bu hususta şunları söyledi:

“Nevşehir’de pek çok engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Ne yazık ki engelli vatandaş sayısında Türkiye’de ilk beş içindeyiz. Türkiye ortalamasına baktığımızda bu oldukça büyük bir oran. Engelli çocukları olan ailelerin genellikle sosyal hayata katılamamaları sebebiyle bu insanlar toplumun dışında yaşamaktadırlar. Bu sebeple de bu ailelerin yakın çevresi, akrabaları yada komşuları dışında kimse bu insanların varlığından haberdar değildir.

Engelli insanlara bakmak ekonomik olarak da insani olarak da çok zordur. Ağır fedakarlıklar ister. Bizim toplumumuzda genellikle anne, baba, kardeş gibi yakın akrabalar engelli evlatları, kardeşleri için bu fedakarlığı yaparak gecesini gündüzüne katar. Kendi hayatını onun için feda eder. Engelli evladı için hayatını feda eden anne, babalar sadece bugünün değil sonrasının da endişesini taşırlar. Ziyaret ettiğim engelli ailelerinde şu sözleri çok duydum “Kızım, ben ölünceye kadar evladıma bakarım. Ama bana bir şey olursa onu kime emanet edeceğim, kim bakacak “ demişlerdir. Bu ne yüce bir gönüllüktür. Biz onların bu endişesini bertaraf edeceğiz.

Engelli vatandaşlarımızın durumunu sosyal bir yara olarak görüyoruz. Hem engelli vatandaşlarımızın kendilerini hem de ailelerini ekonomik ve sosyal olarak desteklemek, eğitmek ve onlara yardımcı olmak en büyük görevimiz olacaktır.

Bu faaliyetlerimizde en büyük paydaşımız ilimizde bulunan Engelli Dernekleridir. Onlarla birlikte çalışacak, tecrübelerinden yararlanacak, her türlü desteği vereceğiz. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bu konularda daha aktif olmalıdır. Hayatın kime ne getireceğini bilemeyiz. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız.”